CARI BIODATA PROFILE, CERITA ARTIS

Pelaburan Emas Untung? Akaun Emas? Boleh Percaya Ke?


Peraturan untuk pelaburan dalam dekad baru ini telah berubah. Mengapa ya? Kerana suasana pelaburan telah banyak berubah pada masa kini. Jika anda sedang mencari satu bentuk pelaburan untuk dan jaminan masa depan anda, saya boleh katakan pencarian anda berakhir di sini.

Mungkin ketika ini anda merasakan pelaburan hartanah menguntungkan tetapi anda tahukah betapa strategiknya dan bernilainya hartanah yang ingin anda laburkan itu.

Sekali lagi saya tanya. "Adakah anda pasti pelaburan hartanah yang anda buat betul-betul mampu mendatangkan hasil pada masad epan?"

Tiada siapa yang tahu apa yang bakal terjadi kepada tanah. Sekelip mata berlaku bencana alam sekali zass jatuh teruk nilainya. Contohnya, lihat saja apa yang terjadi di Bukit Antarabangsa.

Baiklah, jika nasib anda baik tiada bencana alam dan anda beli rumah atau rumah kedai untuk jana pendapatan. Tetapi ada ke orang nak sewa atau beli property anda jika ianya tak strategik?

Dah tu setiap malam mat-mat rempit buat lumba haram di belakang rumah anda? Bertambah teruk jauh pula dari pengangkutan awam. Huh.. kalau bagi sewa pada saya, jawapannya, "NO!" Apa? Beli kat tempat strategik?

Ok saya dengar anda jawab tu. Tetapi mampukah anda membeli di kawasan strategik bak kata anda itu? Kalau tiada RM500,000.00 sekarang anda jangan berangan. Pinjam bank boleh tetapi anda still kena bayar 10% downpayment. Itu pun kalau pinjaman anda diluluskan. Bukan hendak merendahkan kemampuan kewangan anda, cuma pelaburan memerlukan taktik yang betul.

Jika tidak ianya hangus sia-sia seperti kawan saya yang rumahnya tak laku langsung akibat ada penempatan jirat cina yang dibina selepas 7 tahun dibeli. Duit habis bayar bank, pelaburan tiada hasil. Hendak jual pun tiada siapa yang nak beli... :(

Mungkin anda kata, "Boleh main saham.... Dapat Juta-Juta lagi! " Oh! Main saham mungkin anda rasa satu pelaburan terbaik dan alternatif kepada anda. Masalahnya saya dah banyak kali jumpa orang yang jadi kureng siuman setelah kerugian dalam pelaburan saham mereka.

Ingat main saham ni nak kena ada modal besar dan yang paling
penting anda tak kisah jika anda RUGI BESAR! Jadi apakah bentuk pelaburan yang baik dan selamat?

Klik pautan di bawah untuk menjadi antara yang pertama untuk tahu.. Opss.. Sebenarnya anda memang tahu mengenainya. Saya yakin anda memang sudah mengetahuinya TETAPI tidak pernah mengambilberat atau memikirkannya secara serius.

http://goo.gl/BxPmU

Jika Anda Suka Dengan Artikel Ini, Mohon Share Di Laman Sosial dan Blog Dengan Klik Button Di Bawah. Jika Berminat Untuk Link Dengan Blog Hiburan Ini, Sila Komen dan Letak Link Web Blog Anda. Nanti Penulis Cuba Blogwalking. Terima Kasih.

Pelaburan Emas Untung? Akaun Emas? Boleh Percaya Ke? By Mohd Rohaizad. Published: 24.2.11
Rating5.0 ★★★★★ © 6889 reviews. based on Microformats review aggregate



Terima kasih atas kunjungan Anda



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...