CARI BIODATA PROFILE, CERITA ARTIS

Bencana Terbaru Gempa Bumi 5.8 Magnitud Gegar Indonesia 2011

Gempa bumi terbaru di Indonesia! Nasib baik tidak kuat, kalau tidak satu lagi bencana besar yang mungkin memberi kesan kepada negara Malaysia juga. Diharap tiada kematian dan kecederaan akibat gempa 5.8 Richter terbaru ini.

Sumber AFP melaporkan yang satu gempa bumi bermagnitud 5.8 pada skala Richter berlaku di Pantai Indonesia tetapi tiada laporan kerosakan dan amaran tsunami dikeluarkan setakat ini. 

Gempa bumi itu melanda pada kedalaman 18 kilometer pada pukul 9.01 malam (10.01 malam waktu tempatan) sekitar 190 kilometer dari Sibolga, Pulau Sumatera, Indonesia, ujar Pusat Kajian Geologi Amerika Syarikat (USGS). 

Pusat Amaran Tsunami Pasifik yang terletak di Hawaai mengatakan tiada amaran atau makluman yang dikeluarkan setakat ini. 

Jika Anda Suka Dengan Artikel Ini, Mohon Share Di Laman Sosial dan Blog Dengan Klik Button Di Bawah. Jika Berminat Untuk Link Dengan Blog Hiburan Ini, Sila Komen dan Letak Link Web Blog Anda. Nanti Penulis Cuba Blogwalking. Terima Kasih.

Bencana Terbaru Gempa Bumi 5.8 Magnitud Gegar Indonesia 2011 By Rohaizad. Published: 7.4.11
Rating5.0 ★★★★★ © 6889 reviews. based on Microformats review aggregateTerima kasih atas kunjungan AndaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...