CARI BIODATA PROFILE, CERITA ARTIS

Lagu Anti Taib Mahmud Didendangkan Di Youtube Internet

Best juga la bila dengar lagu anti Taib Mahmud ni.. rancak.. hehe.. hanya rakyat Sarawak yang tahu bagaimana perangai Raja Sarawak yang memerintah 30 tahun negeri Sarawak ni.. Anda rasa bagaimana ya? Ingat ni fitnah? Bohong? Nilai sendiri ya.. saya kurang arif sikit..

Dendangan Lagu kini menjadi bentuk baru tekanan terhadap Tan Sri Abdul Taib Mahmud supaya berundur selepas 30 tahun menjadi ketua menteri Sarawak.

azlanSeorang komposer telah mencipta lagu tersebut untuk rakyat Sarawak
menyuarakan bantahan mereka. Lagu itu bertajuk 'Taib, jangan beban rakyat Sarawak'.

Ia telah dimuat-naik di YouTube untuk memboleh lagu itu dimuat-turun dan untuk sesi nyanyian.

Lagu berirama rancak sepanjang 2:15 minit itu, terdapat dalam versi Melayu dan Cina.

Komposer tersebut, yang tidak mahu namanya disebut, bukan ahli mana-mana parti politik tetapi berkata, dia mengambil masa dua minggu untuk menghasilkan lagu itu.

“Sarawak mempunyai banyak kerusi. Bagi mendemokrasikan Malaysia, kita mesti ubah Sarawak.

“Lagu mencerminkan pemikiran saya dan saya percaya ramai lagi yang berfikiran sama dengan saya. Kita mahu Taib berundur dan kembalikan tanah, sumber-sumber dan kekayaan kepada rakyat Sarawak.”

Jika Anda Suka Dengan Artikel Ini, Mohon Share Di Laman Sosial dan Blog Dengan Klik Button Di Bawah. Jika Berminat Untuk Link Dengan Blog Hiburan Ini, Sila Komen dan Letak Link Web Blog Anda. Nanti Penulis Cuba Blogwalking. Terima Kasih.

Lagu Anti Taib Mahmud Didendangkan Di Youtube Internet By Rohaizad. Published: 6.4.11
Rating5.0 ★★★★★ © 6889 reviews. based on Microformats review aggregateTerima kasih atas kunjungan AndaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...