CARI BIODATA PROFILE, CERITA ARTIS

Isu Rasuah Bola Sepak - Mohamed Hammam Diharamkan Seumur Hidup


Tahniah! Isu Rasuah Bola Sepak - Mohamed Hammam Diharamkan Seumur Hidup!

Presiden Konfederasi Bolasepak Asia, Mohamed Hammam, diharamkan terbabit dengan sukan bola sepak seumur hidup selepas didapati bersalah atas tuduhan rasuah.

Keputusan itu diputuskan selepas jawatankuasa etika FIFA mendengar bukti yang dikemukakan selama dua hari.

Mohamed Hammam Diharamkan Seumur Hidup Sukan Bola Sepak Sebab Isu Rasuah
Gambar Mohamed Hammam - Isu Rasuah Bola Sepak FIFA

“Secara rasmi Mohamed Hammam diharamkan terbabit dalam aktiviti bola sepak di peringkat kebangsaan atau antarabangsa seumur hidup,” kata Timbalan Pengerusi Jawatankuasa Etika, Petrus Damaseb. - AFP


mohdrohaizad.com - Mohamed Hammam bekas presiden AFC memang terkenal kuat melobi dan merasuah jawatan dalam sukan bola sepak. Tindakan yang bijak apabila Mohamed Hammam diharamkan seumur hidup! Bagaimana pula dengan sukan bola sepak Malaysia? Banyak pihak masih mendiamkan diri, menutup mata walaupun tahu anak beranak, rasuah dalam memegang jawatan, kuasa politik mengatasi segalanya di Malaysia. Bila orang Malaysia nak bersuara dan sedar?

Jika Anda Suka Dengan Artikel Ini, Mohon Share Di Laman Sosial dan Blog Dengan Klik Button Di Bawah. Jika Berminat Untuk Link Dengan Blog Hiburan Ini, Sila Komen dan Letak Link Web Blog Anda. Nanti Penulis Cuba Blogwalking. Terima Kasih.

Isu Rasuah Bola Sepak - Mohamed Hammam Diharamkan Seumur Hidup By Mohd Rohaizad. Published: 24.7.11
Rating5.0 ★★★★★ © 6889 reviews. based on Microformats review aggregateTerima kasih atas kunjungan AndaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...