Halaman

CARI BIODATA PROFILE, CERITA ARTIS

7 Ogo 2011

Tanah Runtuh di Cameron Highland, Pahang

Tanah Runtuh di Cameron Highland, Pahang

Baru ada berita ringkas dari The Star:

Published: Sunday August 7, 2011 MYT 8:27:00 PM
Landslide in Cameron Highlands, casualties reported

KUALA LUMPUR: A landslide has occurred in Cameron Highlands.

Tanah Runtuh di Cameron Highland Pahang
Gambar Tanah Runtuh di Cameron Highland, Pahang

CAMERON HIGHLANDS: Lima rumah di perkampungan Orang Asli Sungai Ruil di Tanah Rata di sini, ditimbus tanah runtuh dalam kejadian jam 5.45 petang tadi.

Sumber polis mengesahkan setakat ini satu mayat ditemui manakala dua lagi cedera dan kini dirawat di Hospital Hajah Kalsom, Tanah Rata.

Dipercayai lebih ramai mangsa terperangkap berikutan tiga daripada lima rumah berkenaan ditimbus sepenuhnya dan nasib penghuninya belum diketahui.

Pasukan penyelamat kini bertungkus lumus mencari mangsa.

mohdrohaizad.com - Penulis tengok berita TV3 melaporkan yang seorang meniggal dunia semasa dalam perjalanan ke hospistal manakala 10 lagi masih tertimbus melibatkan 3 rumah. Semoga pihak berkuasa bomba berjaya menyelamatkan mangsa-mangsa tanah runtuh di Cameron Highland, Pahang. (Berita menyusul)

Jika Anda Suka Dengan Artikel Ini, Mohon Share Di Laman Sosial dan Blog Dengan Klik Button Di Bawah. Jika Berminat Untuk Link Dengan Blog Hiburan Ini, Sila Komen dan Letak Link Web Blog Anda. Nanti Penulis Cuba Blogwalking. Terima Kasih.

Tanah Runtuh di Cameron Highland, Pahang By Rohaizad. Published: 7.8.11
Rating5.0 ★★★★★ © 6889 reviews. based on Microformats review aggregateTerima kasih atas kunjungan AndaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...