SHOWDOWN 2011 - Rancangan Realiti Kru Jalanan Terhebat


Sumber Gua, rancangan realiti pencarian kru jalanan terhebat kini kembali menggegarkan Malaysia. Sudahkan anda bersedia untuk menyaksikan persembahan hebat dari peserta Top 12 musim terbaru SHOWDOWN 2011? Ikuti perjalanan kru-kru SHOWDOWN 2011 dan saksikan persembahan bertenaga, gerak tari kreatif dan teknik luar biasa dari peserta Top 12 ini.

SHOWDOWN telah membuka mata ramai pihak sekaligus membuktikan ia bukan program realiti yang biasa. Sejak kemunculan SHOWDOWN, program ini telah berjaya mengumpul ramai peminat dan telah membentuk satu fenomena baru dalam sejarah tarian tempatan.

Ia dibuktikan dengan kemenangan besar yang diraih di beberapa majlis anugerah di Malaysia. 

SHOWDOWN2010 berjaya menggondol anugerah Program TV Popular di Shout! Awards 2010, Program Realiti Terbaik di Anugerah Skrin 2010 dan Program Realiti TV Terbaik di Anugerah Sri Angkasa 2010 yang diadakan baru-baru ini.

Dengan sasaran untuk membawa tarian jalanan ke pentas berprestij agar ia lebih dihargai oleh khalayak, SHOWDOWN 2011 pastinya lebih gempak dan menghiburkan! Gerakan tarian luar biasa dan aksi-aksi kru ini pasti membuat anda terus melekat di kaca televisyen anda setiap minggu!


SHOWDOWN 2011 telah menerima respon luar biasa dari khalayak sekaligus memberi inspirasi kepada penari dan kru tarian jalanan untuk mencuba nasib dan mencipta nama di pentas SHOWDOWN 2011. Lebih daripada 100 kru hadir dalam sesi ujibakat yang telah diadakan awal Januari lalu di beberapa lokasi terpilih.

Siapakah yang bakal terpilih sebagai peserta Top 12 SHOWDOWN 2011 dan kru manakah yang bakal menyinar dan menjuarai SHOWDOWN 2011 ? Saksikan program realiti terhebat SHOWDOWN 2011 yang bakal menemui anda setiap Rabu jam 9.30 malam bermula 6 April 2011 hanya di 8TV!

“SHOWDOWN 2011 kembali untuk mencari kru jalanan terhebat di Malaysia! Atas sambutan hangat dari khalayak, 8TV menjanjikan sesuatu yang lebih besar dan menghiburkan untuk musim ini!” ujar Airin Zainul, Pengurus Besar Kumpulan 8TV dan ntv7.


SHOWDOWN 2011 menaruh kepercayaan penuh pada Hafiz Hatim bagi mengemudi program ini sekali lagi sebagai pengacara untuk musim ini. SHOWDOWN 2011 turut mengalu-alukan penglibatan Joe Flizzow, penerbit album/rapper popular kumpulan Too Phat yang telah memenangi banyak anugerah industri, kembali memanaskan kerusi bersama kareografer/penari sensasi terkenal - Maple Loo

Tahun ini, SHOWDOWN 2011 diaktifkan oleh Hotlink bersama rakan penaja Sony dan Vitagen. Turut terlibat bersama-sama menghangatkan kerjasama ini adalah Tune Hotels sebagai penaja penempatan rasmi peserta SHOWDOWN 2011, Office dan Snips selaku penaja rasmi tata rias dan rambut, Fly FM dan Hotfm serta Just DANCE! Magazine, majalah tarian nombor 1 di Malaysia selaku rakan media SHOWDOWN 2011.

Layari laman sesawang SHOWDOWN 2011 di http://www.8tv.com.my/showdown/2011/ untuk info terkini berkenaan SHOWDOWN 2011.

Pelayar bukan sahaja dapat mengenali dengan lebih dekat lagi dengan peserta kegemaran kru Top 12 anda, bahkan peminat juga berkesempatan mendapatkan tip-tip tarian melalui video dari pakar tarian seperti Byron Carter dari Amerika dan BBoy China dari Thailand.

Hanya tekan `LIKE’ di laman muka Facebook kru penari kegeramaran anda, seterusnya anda akan memperolehi laman Galeri Video dengan meluasnya (video yang tidak pernah dipaparkan di TV sebelum ini, episod program SHOWDOWN 2010, episod-episod terbaru SHOWDOWN 2011 dan juga diari mingguan) dan Galeri Gambar (sesi ujibakat, `Meltdowns’ & kisah-kisah belakang tabir) serta banyak lagi. Satu lagi yang pasti bakal menarik perhatian adalah pengenalan aplikasi interaktif `Online Battle’.

Pastikan anda menjadi saksi kepada gerak tari baru yang kreatif dan teknik luar biasa peserta-peserta SHOWDOWN 2011 yang akan membuka tirai 6 April 2011 (Rabu) jam 9.30 malam eksklusif di 8TV. Anda juga boleh menonton siaran 8TV di saluran Astro 708

Bagi anda yang berminat dengan rancangan Kru Jalanan Showdown 2011 ini jangan ketinggalan untuk menyaksikan program-program 8TV kegemaran anda dengan melayari lama sesawang www.8tv.com.my / www.tonton.com.my. Anda juga boleh mengikuti perkembangan terkini SHOWDOWN 2011 di www.facebook.com/8TVshowdown.

Ulasan