Tips Cara Membuat Laman Web Blog Anda Sesuai Untuk Telefon Bimbit

Seperti yang anda ketahui, berjuta-juta orang menggunakan telefon bimbit seperti Iphone, Nokia, Samsung dan lain-lain untuk mengakses internet. Kelajuan telefon bimbit untuk melayari internet online juga sangat cepat hari ini dengan adanya 4G, 3G, aplikasi mobile, dan lain-lain lagi.

Dari sini, kita boleh mengatakan yang banyak pelawat blog akan datang ke blog anda melalui telefon bimbit. Tapi, jika anda tidak membuat blog  anda mudah alih dan mesra alam dalam telefon bimbit, anda kemungkinan akan kehilangan semua pembaca telefon bimbit anda kerana dalam telefon, sebuah blog yang normal memerlukan banyak masa untuk memuatkan dan ada isu lain seperti gambar amat berat sehingga akan menyebabkan  laman web blog anda tidak sesuai dalam skrin telefon.

Jadi, di sini akan ditunjukkan cara atau bagaimana membuat Blogger (blogspot) blog untuk lebih mesra untuk penggunaan dalam telefon bimbit. Kod ini juga sesuai untuk laman web blog yang lain.

Masuk ke akaun Blogger anda> Design> Edit html

Cari baris ini : <b:include data='blog' name='all-head-content'/>


Salin dan tambahkan kod di bawahnya:

Simpan atau Save!! Itu saja! Sekarang, pengunjung anda boleh mengakses laman web blog anda melalui telefon bimbit mudah alih dengan lebih laju lagi daripada biasa!

Ulasan