Novel Bagaikan Puteri - Ramlee Awang Murshid Terbitan Alaf 21

Novel Bagaikan Puteri hasil karya novelist trailler No.1 di Malaysia iaitu Ramlee Awang Murshid terbitan Alaf 21. Novel cinta romantik lagenda Melayu yang penuh dengan fakta menarik seolah-olah bukan satu rekaan. Jika anda peminat novel sejati Melayu, novel ini wajib untuk dibaca.

Sinopsis Review Novel Bagaikan Puteri:Bagaikan Puteri.. Penuh konflik, tragedi, pengembaraan, mistik, dan magik. Hanya kerana cinta.. manusia sanggup berperang!!!

Haryani dan Laksamana Sunan saling jatuh cinta. Pertemuan kedua insan ini dalam satu dimensi di luar batas jangkauan manusia, malah sukar diterima lojik akal. Mereka dari zaman yang berbeza.

Haryani terperangkap dalam perkelahian antara kebaikan dan kebatilan manusia. Perjalanan yang panjang, penuh ranjau dan cabaran membuatkan Haryani dan Saifudin mendiamkan sahaja cinta yang terpendam.

Dani... pertama kali melihat Haryani yang terlantar koma di hospital terus jatuh hati. Dia berusaha membawa Haryani kembali semula ke abad 21.

Antara dua lelaki, Haryani terpaksa membuat pilihan. Antara dua nyawa dalam jasadnya; sama ada tinggal bersama Laksamana Sunan pada penghujung kurun ke 15 atau kembali semula ke abad 21. Tiada dua kehidupan dalam zaman yang berlainan. Salah satu kehidupan itu mesti mati!

Anda minat novel cinta? Kami cadangkan anda membaca novel Suara Hati.

Anda berminat untuk membaca novel Bagaikan Puteri secara online? Sila baca novel ini dibawah untuk mengetahui kisah manusia yang sanggup melakukan apa sahaja demi cinta!Ulasan