Peringatan: Jangan Bayar Saman Ekor / Speed Trap Polis Trafik

Berkenaan dengan isu saman ekor atau speed trap oleh pihak polis trafik, anda diperinggatkan agar jangan bayar saman tersebut. PERINGATAN! JANGAN BAYAR SAMAN EKOR! Berita terkini dari risikan dalaman AUC, pihak JPJ telah mendapat surat arahan daripada kementerian, yang saman ekor bakal dimansuhkan berkuatkuasa dalam masa terdekat ini. Jadi yang rasa-rasa ada saman ekor tu jangan bayar lagi.  Tunggu masa sahaja untuk diumumkan.Saman yang dimansuhkan adalah saman trafik yang tidak ditandatangani oleh pesalah, dan saman yang telah ditandatangani oleh pesalah trafik diteruskan (perlu dibayar).

Perlu dingatkan juga kepada anda yang ingin membayar saman dimana-mana balai polis, jika diminta untuk menandatangani sesuatu, diminta jangan menandatangani surat berkenaan, jika anda menandatangani menunjukan anda telah mengakui kesalahan saman ekor tersebut. Sebab telah banyak kes terjadi, penyelewengan berlaku dan yang menjadi mangsa ialah rakyat, di manakah keadilan kepada rakyat Malaysia?  

Boleh percaya ke berita nih? Tak percaya anda tunggu dan lihat ya nanti. Terima kasih diucapkan kepada pihak parti PEMBANGKANG yang berjuang demi kebaikan rakyat, kalau dah memang KERAJAAN sedia ada buat salah memang wajib diperbetulkan. APA? INGAT KERAJAAN SEDIA ADA BUAT SEMUA BETUL? Tepuk dahi tanya akal anda. Andai tidak batal juga, diharap pihak NGO & Parti Politik yang terlibat teruskan berjuang bagi rakyat berkenaan isu saman ekor atau speed trap yang tidak adil bagi rakyat ini.

Ulasan