Adi Putra Gila Bentuk Badan Setiap Filem Drama

Betul Ke Pelakon Adi Putra Gila Bentuk Badan Setiap Filem Drama Lakonannya?

Kali ini aktor dengan nama Adi Putra, elemen gila penting dalam pembawaan seorang pelakon. Gila yang dimaksudkan itu adalah terhadap karakter yang dijiwai dan dibawakan.

“Sejak mula berlakon dengan produksi Erma Fatima saya sudah meletakkan elemen ‘gila’ dalam lakonan saya. Elemen itu menyebabkan lakonan saya lebih efektif,” ujarnya serius agar khalayak mengerti maksud gila yang dikatakan.

Adi Putra Sedia Untuk Gila Bentuk Badan

Persedian lakonan Adi Putra juga gila. Sekelip mata dia mampu mengecilkan dan membesarkan susuk tubuh untuk sebuah karakter dan kesesuaian watak lakonannya.

“Sewaktu berlakon filem Haq saya sudah membina badan saya, menjadi agak besar. Selepas itu saya berlakon filem Hanyut saya kecilkan pula untuk menepati karakter. Untuk filem terbaru saya yang berada di pawagam pada 9 Jun ini, KL Gangster, saya tukar bentuk badan dan imej, semua untuk karakter juga,” ujar Adi Putra yang mengagumi kesanggupan pelakon Bollywood menukar bentuk badan.

Adi Putra Gila
 Gambar Adi Putra Gila Bentuk Badan

Adi Putra melakukan kerja ‘gila’ menukar bentuk badan untuk meyakinkan penonton akan karakternya. Malah katanya dengan badan yang meyakinkan, Adi Putra lebih selesa dan berlenggang tanpa baju dalam filem. Tuntutan watak Jai dalam filem KL Gangster juga tidak membuahkan canggung dengan susuk tubuh Adi Putra yang pejal.

Adi Putra Tayang Badan

“Tidak dinafikan itu salah satu strategi pemasaran juga apabila aktor menanggalkan baju. Tetapi ia perlu mengikut kesesuaian watak saya sebagai gangster. Malah dengan tidak berbaju, ia tidak menganggu saya untuk melakonkan aksi-aksi dalam filem tersebut,” akui Adi Putra yang memilih ikan untuk mengecilkan badan manakala ayam pula untuk membina balik tubuhnya.

“Jai itu jiwanya jahat. Saya tidak pernah bawa watak antagonis yang sebegitu. Jai menuntut stamina yang banyak kepada saya kerana melibatkan 70- 80% aksi,” ujar Adi yang senang bekerjasama dengan sutradara muda, Syamsul Yusuf yang dianggap memberi ruang besar untuk dia tampil kreatif dengan wataknya.

Berdebar menunggu respons khalayak terhadap filem terbaru lakonan bersama Zizan Raja Lawak, Aaron Aziz dan Sofii Jikan, Adi juga berkongsi pengalaman berlakon di negara orang.

Adi Putra Dalam Drama Suria Di Cordoba

Adi Putra berpeluang ke Sepanyol untuk produk drama Suria Di Cordoba, Adi Putra menyatakan keseronokannya melangkah ke negara luar atas tugasan sebagai seorang aktor. Manakan tidak, 60 peratus daripada adegan drama itu menjalani penggambaran di bandar raya Cordoba dan Madrid, Sepanyol, sementara selebihnya di tanah air.

“Saya membawakan watak Indra Putra dan berpeluang berlakon bersama Fahrin yang membawakan watak Tengku Huzir dan Sari Yanti sebagai Suria Khadijah Parker. Di sana selain berlakon, saya juga dapat menyaksikan keindahan alam dan reka bentuk bangunan yang mengagumkan,” ujar Adi Putra tentang drama bersiri 26 episod tersebut yang telah pun menemui penonton Astro Prima (saluran 105) setiap hari Selasa pukul 9 malam mulai 7 Jun 2011 lalu.

Sinopsis Drama Suria Di Cordoba

Drama bersiri Suria Di Cordoba berkisar kisah seorang gadis moden campuran Melayu-Sepanyol lakonan Sari Yanti yang memilih menjadi aktivis untuk membebaskan dirinya dari dunia kebendaan. Dalam usaha untuk menjejaki sejarah cinta kedua ibu-bapanya yang bermula di Cordoba, dia diuji Allah dengan cinta yang luar biasa.


P/s: Penulis memang menyukai lakonan Adi Putra terutamanya dalam lakonan drama Mantera Anjasmoro. Terkini Adi Putra gila membentuk badan mengikut filem dan drama lakonannya yang menuntut sedemikian. Bukan senang nak bentuk badan mengikut keperluan filem, ia mengambil masa dan diet yang lama tu.

- Adi Putra Gila Bentuk Badan Setiap Filem Drama -

Ulasan