Kontroversi Gambit Saifullah - Maki Hamun Blogger Malaysia Di Twitter

Kontroversi Gambit Saifullah - Maki Hamun Blogger Malaysia Di Twitter 

Kali ini lagi panas, Gambit Saifullah mengharapkan publisiti murahan daripada para bloggers di Malaysia. Motif maki hamun masih tidak diketahui. Namun, kami syaki Gambit Saifullah mengeluarkan kata-kata yang keras terhadap komuniti blogger ekoran daripada kontroversi video klip Prema Yin tempoh hari. Daripada kenyataan Gambit Saifullah di Twitter, kami percaya ramai blogger-blogger yang terasa hati dengan sikapnya yang kekwat lagi perasan bagus.
  Gambar Gambit Saifullah Melucahkan Diri Sendiri Ala Gigolo Gay

Mungkin, Gambit Saifullah tidak sedar bahawa sebagai seorang selebriti, setiap kenyataannya mempunyai kapasiti yang memberikan impak kepada kerjayanya. Hasil daripada situasi ini, kami percaya Gambit Saifullah akan hilang lebih ramai peminat, dan penghormatan daripada orang ramai.

 Twitter Gambit Saifullah Yang Tidak Bermoral - Cibai

Daripada konteks public relation, selagi boleh kita ingin meminimumkan krisis yang dihadapi dengan mengambil kira pelbagai kemungkinan. Berbudi bahasa tidak semestinya mengaku kalah, sebaliknya boleh membuatkan orang luar lebih menghormati kita.

Dalam kes Gambit, hasil analisis kami mendapati kata-kata berbunyi, “To all the sincere supporters, thank you. To the assholes/bloggers who have nothing else better to do, middle finger on your face bitch!” 

 Twitter Gambit Saifullah Yang Perasan Bagus

Kata-kata Gambit Saifullah memberikan impak yang besar kepada komuniti blogger secara umumnya. Ini amat bertentangan dengan konteks public relation, Gambit telah mewujudkan krisis yang tidak disenangi, dan amat susah untuk diperbaiki.

Kenyataan keras Gambit tidak berakhir di situ, dia terus mengeluarkan kata-kata kesat terhadap blogger seperti, “Aku ckp bloggers yg cibai, yg x de kerja. Yg x tau menahu tu asal nak kena terasa? Sbb bloggers yg cibai tu hasut korang?”

Dan, banyak lagi kata-katanya yang lain di akaun twitter @GambitSaifullah, bisa menguris hati ramai peminat. Apa pula pendapat anda? Wajar ke Gambit Saifullah berbuat demikian? Kalau takut dikritik orang, tak payah buat video klip lagu lucah Gambit Saifullah oiii.. Apa? Tiada cara lain lagi ke nak popular Gambit Saifullah?

Ulasan