Raja Dangdut Malaysia, Iwan Syahman Sudah Berubah

Betul Ke Iwan Syahman Jadi Alim? Dulu Berdangdut Tapi Kini Sudah Berubah. Syukur.

Penyanyi terkenal dan bekas komposer lagu-lagu dangdut suatu ketika dahulu, Iwan sudah berubah penampilannya apabila mula mendekatkan diri dengan agama Islam dengan lebih kuat.

Gambar Iwan Syahman Raja Dangdut Malaysia Berubah Alim
 Gambar Iwan Syahman Yang Suatu Ketika Dahulu Merupakan Raja Dangdut Malaysia

Imej Iwan juga sudah berbeza dari dulu apabila memilih berserban sebagai imej harian. Semua orang beranggapan Iwan sudah mahu menjauhkan diri daripada muzik terutamanya imej dangdutnya suatu ketika dahulu menjadi hangat dan fenomena di Malaysia.

Namun, jiwa seninya masih ada dan Iwan menggunakan kelebihannya yang kreatif untuk mencipta lagu-lagu dengan menghasilkan lagu-lagu berkonsep ketuhanan dan kerohanian. Iwan baru muncul dengan album baru yang berjudul Segalanya Allah.

Gambar Iwan Syahman Raja Dangdut Jadi Alim
 Gambar Iwan Syahman Terbit Album Segalanya Allah

Iwan juga menggunakan nama barunya iaitu Iwan Syahman (nama sebenarnya Wan Syahman) apabila muncul dengan album baru Segalanya Allah.

Pelancaran album Segalanya Allah tersebut diadakan di Restoran Andalusia, Kuala Lumpur hari ini.

Tengok Video Raja Dangdut malaysia, Iwan Suatu Ketika Dahulu Bersama Amelina Lagu Yang Tersayang.


Apa Komen mohdrohaizad.co.cc - Penulis terharu perubahan yang besar dilakukan oleh Iwan yang suatu ketika dahulu popular dengan gelaran raja dangdut Malaysia. Penulis pernah merasai fenomena dangdut pada masa itu yang tumbuh bak cendawan. Kini Iwan Syahman merupakan nama gelaran terkini telah menerbit album Segalanya Allah. Penulis harap Iwan Syahman hidup bahagia dan gembira dengan cara kehidupan barunya itu.

Ulasan