Malaysia Menang Kalahkan Singapura - Stadium Bukit Jalil

Harapan Harimau Malaya Malaysia Untuk Menang Kalahkan Singapura Di Stadium Bukit Jalil!

Stadium Nasional Bukit Jalil dibanjiri lautan hitam, kuning dan biru saat puluhan ribu peminat mengisi setiap sudut stadium untuk menyaksikan perlawanan pusingan kedua kelayakan Piala Dunia 2014 antara Malaysia dan Singapura.

Pelbagai ragam penyokong yang berada di stadium sejak 3 petang kelihatan di sekitar Kompleks Sukan Negara selain sepanduk dengan kata-kata semangat tanda sokongan tidak berbelah bagi penyokong bola sepak tanah air kepada skuad Harimau Malaya.


 
Keadaan lalu lintas menuju Stadium Nasional juga mula sesak sejak 5 petang. Namun, ia tidak menghalang orang untuk datang untuk memberikan sokongan kepada anak buah Datuk K Rajagobal.


Segera pintu Stadium Nasional dibuka pada 4 petang, penyokong dari segenap lapisan masyarakat mula memenuhi tempat duduk untuk mendapatkan tempat strategik ketika menonton aksi skuad Harimau Malaya yang akan bermula pada 8.45 malam ini.


Kira-kira 500 penyokong pasukan Singapura juga tampak mengisi ruang tempat duduk dekat panggung utama dengan memakai kostum merah putih, iaitu warna skuad Singa itu.


Malaysia Lawan Singapura Di Stadium Bukit Jalil
Gambar Malaysia Lawan Singapura Di Stadium Bukit Jalil

Pada perlawanan pusingan pertama di Stadium Jalan Besar, Singapura, pasukan Malaysia tumpas 3-5 kepada pasukan tuan rumah sedangkan kapten negara Mohd Safiq Rahim pula dikenakan kad merah.


Seorang penyokong Malaysia, Zatil Dzulkifli dari Damansara berkata beliau bersama rakannya perlu mengharungi kesesakan selama dua jam lebih dalam kereta
. Kesesakan paling teruk yang kami alami ketika ingin masuk ke simpang Bukit Jalil ... hampir satu jam kami terperangkap di sana," katanya.

Zatil merasa sangat terkesan kerana hari ini hampir semua media massa memainkan semangat patriotisme sebagai tanda sokongan moral kepada skuad Harimau Malaya.


"Walaupun ketinggalan dua rangkaian ke Singapura namun kami tetap mengharapkan kejutan yang tidak akan terjadi malam ini," katanya.


Sementara itu, seorang penyokong Singapura, Steven Meng, berkata beliau gembira dengan semangat penyokong kedua-dua pasukan terutama pasukan Malaysia.


"Jumlah sokongan kami sedikit berbanding Malaysia tetapi kami tetap percaya pasukan Singapura mampu melangkah ke pusingan ketiga," katanya yang datang bersama rakannya sejak kemarin. -Bernama.

Tengok Video Malaysia Lawan Singapura Di Stadium Bukit Jalil Secara Online.
mohdrohaizad.com - Penulis berharap Malaysia layak untuk mara ke pusingan seterusnya! Semoga Harimau Malaya Malaysia menang kalahkan pasukan bola sepak Singapura! Harimau Malaya pasti baham tewaskan Singa malam ini! Ayuh! Harimau Malaya!

Ulasan