Ruminah Sidek Mak Mah Dihalau Dari Rumah Sendiri

Ibu Kepada Adlin Aman Ramli iaitu Ruminah Sidek Mak Mah Dihalau Dari Rumah Sendiri

Aktress Ruminah Sidek atau Mak Mah, 65 tahun, menyambut Syawal pada tahun ini dengan kesedihan ketika dia diusir dari rumah miliknya di Meru, Klang gara-gara masalah kepemilikan tanah.

Kata Ruminah Sidek, rumah yang didirikan hasil titik peluh duit lakonannya itu dibangun di situs tanah milik ibu mertuanya sejak 2004 dan terpaksa dikosongkan setelah salah seorang saudaranya mengarahkan dia melakukannya.

"Rumah itu memiliki kenangan bersama arwah suami saya. Saya diusir sekitar pukul 2 pagi di dua bulan lalu karena saya tidak hak atas tanah tersebut," kata Ruminah Sidek ketika ditemui di Saloma Bistro, Jumat.

Jelas Ruminah Sidek, dia beruntung karena anak sulungnya Azlan Aman Ramlie datang membantu dengan mengambilnya pada hari kejadian.

Kata Ruminah Sidek, dia sangat sedih dengan kejadian tersebut karena rumah tersebut dibangun dengan pendapatannya melalui uang akting film Jangan Pandang Belakang dan Congkak.

Gambar Ruminah Sidek Mak Mah Dihalau Dari Rumah Sendiri
Gambar Ruminah Sidek Mak Mah Dihalau Dari Rumah Sendiri

Biarpun menerima dugaan yang hebat, pemenang penghargaan Aktor Pembantu Wanita Terbaik di Festival Film Malaysia ke-21 itu menerima ujian tersebut dengan tabah.

"Tahun ini saya diuji Allah dengan hebat dan saya sendiri tidak menyangka dalam usia 65 tahun ini, Allah masih menguji saya seperti ini. Tapi saya reda dengan setiap ujian dan yakin pasti ada hikmahnya," ujar Ruminah Sidek lagi.

Ruminah Sidek merupakan ibu kepada aktor dan direktor Adlin Aman Ramlie ini berharap Allah akan memudahkan setiap urusannya setelah ini dan ingin untuk membangun sebuah rumah lain.

"Setelah ini saya akan membangun sebuah rumah baru dan berazam untuk memiliki rumah sendiri sebelum meninggal," katanya yang bakal melakoni syuting sebuah Telefilem dengan Suhan Movies pada 23 Agustus ini dan memainkan di bawah arahan sutradara Erma Fatima.

Pelakon film Pensil dan Magika ini juga baru ditampilkan untuk memainkan di bawah perusahaan produksi baru pada kisah orang Jawa yang membutuhkannya berbicara dalam bahasa Jawa.

Bercerita tentang Hari Raya Aidilfitri, Ruminah diperkirakan akan beraya di rumah anak sulungnya di Bukit Kapar, Klang pada Hari Raya pertama.

Dari pernikahannya dengan tiga orang suami termasuk aktor AR Tompel, dia dikaruniai enam orang anak, lebih 20 orang cucu dan enam orang cicit. -MStar.

Tengok Video Ruminah Sidek Yang Dulu Kecoh Isu Adlin Aman Ramli Pakai Rantai Kalung Salib Kristian.
mohdrohaizad.com - Kesian juga ujian dugaan yang menimpa pelakon vateran Ruminah Sidek ini. Apa nak buat, tanah bukan milik keluarga Mak Mah walaupun rumahnya dibina sendiri. Saudara-mara sendiri pun kadang-kadang memang tiada belas kasihan.

Ulasan