Tubuh Badan Amoi Dicabul 11 Polis Malaysia

Tubuh Badan Amoi Mabuk Didakwa Dicabul 11 Orang Polis Malaysia

Seorang pengurus akaun Wong Bee Fong mendakwa selepas tujuh tahun dicabul oleh 11 anggota polis, Wong Bee Fong sehingga kini masih menunggu tindakan terhadap kumpulan itu.

Bahkan, tambahnya, polis gagal memberi jawapan sama ada kertas siasatan dibuka selepas Wong Bee Fong membuat laporan polis berhubung pengalaman pahit yang meninggalkan trauma hinggga ke hari ini.

Dalam sidang media bersama peguamnya hari ini, Wong Bee Fong kini 39 tahun mendakwa, polis sebaliknya menyiasatnya atas dakwaan menghalang polis menjalankan tugasnya.

Gambar Tubuh Badan Amoi Dicabul 11 Polis Malaysia
Gambar Tubuh Badan Amoi Dicabul 11 Polis Malaysia

Wong Bee Fong mendakwa, mimpi ngerinya bermula pada jam 1.55 pagi apabila kereta yang dipandunya ditahan dalam sekatan jalan raya dekat Taman Connaught pada tahun 2004 kerana disyaki memandu dalam keadaan mabuk.

"Saya minta lesen memandu saya kembali dan saman yang akan dikeluarkan tetapi pegawai itu, Johari Ismail, nombor lencana 88147, enggan memulangkan dan sebalinya meminta rasuah RM3,000.

"Saya menolaknya dan beliau biarkan saya menunggu kira-kira 15 minit. Saya curiga ada sesuatu yang tidak kena jadi saya memandu ke arah balai polis Batu 9, Cheras," kata Wong Bee Fong.

Gambar Amoi Mabuk Buat Laporan Dicabul 11 Polis Malaysia
Gambar Amoi Mabuk Buat Laporan Dicabul 11 Polis Malaysia

Tetapi, dakwa Wong Bee Fong, sebelum sampai ke destinasi, sebuah Proton Saga mengejar dan memaksanya membelok ke bangunan PGA di Batu 9.


Sementara itu Ketua Polis Daerah Kajang ACP Abdul Rashid Wahab ketika dihubungi Malaysiakini berkata beliau akan berjumpa dengan Wong Bee Fong untuk cuba menyelesaikan masalah itu.

Abdul Rahshid berharap Wong Bee Fong dapat menghubunginya segera kerana beliau memerlukan lebih maklumat. Insiden itu berlaku sebelum Abdul Rashid menjawat jawatan itu. -Malaysiakini.

Tengok Video Isu Polis Malaysia Ganas Tembak Mati Seorang Remaja Tanpa Senjata.
mohdrohaizad.com - Betul ke dakwaan Wong Bee Fong, tubuh badan amoi mabuk ini telah dicabul oleh 11 orang polis 7 tahun yang lalu? Bila bukti tidak mencukupi memang meragukan namun siasatan patut dilakukan segera bukannya melengah-lengahkannya. Seperti yang kita ketahui, Polis di Malaysia bukannya sempurna, akan ada segelintir yang akan mencemarkan imej PDRM.

Ulasan