Adik Mia Sara Nasuha Menang Best Kids Actress

Adik Mia Sara Nasuha Menang Best Kids Actress

Pelakon cilik Mia Sara Nasuha atau nama sebenarnya (Gambar) Mia Sara Nasuha Muhammad Riduan, 5 tahun, telah berjaya dinobatkan sebagai Best Kids Actress dalam acara My Kids Awards yang telah berlangsung di Sunway Lagoon Amphiteatre, Bandar Sunway pada Sabtu lalu.

Paling membanggakan Mia Sara Nasuha selaku pelakon paling muda yang tercalon dalam kategori tersebut turut berjaya menewaskan dua pelakon yang jauh lebih tua daripadanya iaitu Elfira Loy, 17 tahun, dan Farhana Qismina, 14 tahun dalam anugerah tersebut.

Sementara itu Acara My Kids Awards, anjuran TV3, yang bertujuan untuk menghargai bakat-bakat si cilik itu juga telah menobatkan pelakon cilik, Fimie Don atau Shafimie Saedon , 13 tahun, sebagai Best Kids Actor.

Dalam kategori tersebut, Fimie Don juga telah menewaskan pelakon cilik lain iaitu Ezzrin Loy, 14 tahun, dan Haziq Tom Tom Bak, 8 tahun, sebagai persaingnya yang turut tercalon.

Gambar Adik Mia Sara Nasuha Seksi Hot Best Kids Actress
Gambar Adik Mia Sara Nasuha Seksi Hot Best Kids Actress

Dalam pada itu, kartun animasi, Upin & Ipin juga berjaya membolot dua anugerah dalam acara My Kids Awards dengan meraih anugerah Cutest Character dan Awesome TV Show.

Apa yang pasti acara julung kalinya diadakan itu merupakan sebuah majlis penganugerahan khas kanak-kanak di dalam industri seni yang pertama di Malaysia. Ianya mengiktiraf dan mengambil kira pelbagai aspek serta tahap usaha yang ditonjolkan si cilik menerusi kaca TV, radio mahupun secara online.

Majlis Anugerah My Kids Awards

Melengkapkan lagi penyeri majlis, My Kids Awards telah menampilkan gandingan Alif Satar dan Zher Peen sebagai hos yang mengendalikan acara tersebut di dalam dwibahasa, Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris.

Menariknya, Shaheizy Sam, Juliana Evans, Aaron Aziz, Aznil Hj Nawawi, Mia Sara Nasuha, Zoey, Ikhwan, Prince Of Pop (P.O.P), Suki, Fimie Don dan Haziq adalah antara artis-artis tempatan yang turut diundang untuk menyampaikan trofi kepada para pemenang My Kids Awards

Selain daripada meraikan para pemenang, majlis penganugerahan itu turut diserikan lagi dengan pelbagai persembahan.Tirai persembahan dibuka dengan kemunculan kumpulan tarian istimewa, The Leeleesm, yang beraksi dengan lagu "Fire".

Persembahan seterusnya menampilkan Harris (Idola Kecil 3)dan Dayana (Idola Kecil 2) pastinya menghangatkan lagi suasana dengan lagu Moves Like Jagger nyanyianasal Maroon 5 dan Christina Aguilera. Penyanyi Aizat juga tampil di penghujung majlis dengan lagu berjudul "Mana Oh Mana" sebagaipersembahanpenutuptirai.

Semua pemenang setiap kategori telah dipilih berdasarkan jumlah undian tertinggi yang diterima menerusi laman web www.tv3.com.my/mykidsawards dan laman Facebook My-Kids-Awards-TV3-Kids di sepanjang tempoh undian yang telah bermula sejak 23 Mei dan berakhir pada 10 September 2011 lalu.

Berikut senarai penuh pemenang ( yang disenarai hitamkan) My Kids Award:

Best Kids Actress
Elfira Loy

Mia Sara Nasuha
Farhana Qismina

Best Kids Actor
Ezzrin Loy
Haziq
Fimie Don

Favourite Kids Female Singer
Dayana Idola Kecil 2
Wada Idola Kecil 1
Syazwani Kamilah Bintang

Favourite Kids Male Singer
Emeer My Starz LG

Azzam Idola Kecil 2
Aiman Kamilah Bintang

Cutest Character
Boboi Boy

Upin & Ipin
Yaya (Boboi Boy)

Awesome TV Show
Idola Kecil
Boboi Boy

Upin & Ipin
Coolest Host
Afiq
Dayana
Fimie

Most Inspirational Host
Aznil Hj Nawawi

Most Inspirational Artist
Bunkface

Favourite Idol
Dato' Dr Sheikh Muszaphar

Tengok Video Adik Mia Sara Nasuha Hot Cute!


mohdrohaizad.com - Tahniah buat adik Mia Sara Nasuha yang berjaya menang Best Kids Actress. Tahniah juga ucapkan kepada para pemenang yang lain.

Ulasan