Artis Korea K-Pop Rakam Lagu Bahasa Melayu

DJ Young Mahu Artis Korea K-Pop Rakam Lagu Bahasa Melayu

Mungkin nama pengacara TV dari KBS World Korea Selatan, (Gambar) Young John Kim agak asing bagi peminat hiburan tanahair. Namun, ia pastinya tidak bagi peminat muzik K-Pop tegar kerana sebelum Young John Kim atau lebih dikenali dengan panggilan DJ Young menjadi penyampai radio Arirang, orang kuat kumpulan U-Kiss ini pernah menjadi penyanyi dan menganggotai kumpulan K-POP , Up-Town sekitar 1996.

Sempena Korean Music Wave 2011 yang berlangsung di Stadium Merdeka, Sabtu lalu, DJ Young yang menjadi pengacara pada malam itu sempat berkongsi cerita mengenai pendapatnya tentang Malaysia.

Gambar DJ Young John Kim Artis Korea KPop
Gambar DJ Young John Kim Artis Korea K-Pop

Di samping itu, DJ Young bapa kepada 2 orang anak ini sempat meluangkan masa bersama peminat Malaysia di hotel Double Tree By Hilton pada malam Jumaat lalu (23 September 2011).

Lebih istimewa, DJ Young turut berjalan sekitar ibu kota bersama editor murai.com.my, Razif Rosdi atau Ajieb dengan mengunjungi KLCC untuk menikmati keindahan pemandangan malam KLCC yang sering saja didengari DJ Young tatkala dia berada di Korea Selatan.

Malah, pengacara yang petah berbahasa Inggeris dan suka melawak ini sempat menjamah roti canai dan kari kambing yang diakuinya sedap dan akan menjadi makanan harian apabila dia menginap di Malaysia.

Gambar DJ Young Mahu Artis Korea Rakam Lagu Bahasa Melayu
Gambar DJ Young Mahu Artis Korea Rakam Lagu Bahasa Melayu

Untuk mengetahui lebih lanjut pendapat DJ Young tentang Malaysia dan artis tempatan, sila tonton rakaman video yang mana DJ Young menjawab segala persoalan yang dilontarkan kami bersama peminatnya.

Apa yang menarik, DJ Young terbuka hati berminat untuk membuat kerjasama dengana artis tempatan. Selain itu, dia juga mahu mencipta sebuah lagu berentak K-Pop dalam bahasa Melayu. -Murai.

Tengok Video DJ Young John Kim Dalam Rancangan TV Korea.


Video Ucapan DJ Young John Kim Artis Korea Bercakap Dalam Bahasa Melayu.
Tengok Video DJ Young John Kim Ditemubual Bersama Media Hiburan Malaysia Murai.

mohdrohaizad.com - Sama-sama kita nantikan artis Korea K-Pop mana yang akan merakam lagu bahasa Melayu yang pertama. Adakah saranan DJ Young hanya sekadar angan-angan kosong?

Ulasan