Asfan Ingin Menjadi Penyanyi Lelaki Popular Malaysia

Asfan Ingin Menjadi Penyanyi Lelaki Popular Malaysia

Penyanyi baru, Asfan atau nama sebenarnya (Gambar) Norasfan Shah Shah Rudin, 27 tahun, terkilan kerana kurang dikenali berbanding lagunya berjudul Terhenti Di sini yang begitu popular di corong-corong radio.

Asfan berkata, Terhenti Di Sini mula popular selepas ia dijadikan sebagai lagu runut bunyi dalam drama “Asmara 2” menerusi saluran TV3 sebelum stesen radio memutarkan lagu tersebut.

"Saya tidak sangka lagu tersebut boleh jadi popular tetapi yang peliknya orang tidak tahu siapa penyanyinya.

Gambar Asfan Seksi Hot Ingin Jadi Penyanyi Popular
Gambar Asfan Seksi Hot Ingin Jadi Penyanyi Popular

"Itu yang membuatkan saya sedikit terkilan kerana ia membuatkan kerjaya seni saya baru hendak menapak ini sukar berkembang daripada segi tawaran membuat persembahan dan sebagainya," kata Asfan yang bernaung di bawah label Alibi Music.

Tambah Asfan, lebih mengejutkan dirinya ialah apabila lagu yang dihasilkan oleh Aryan Siswanto Kamsani itu turut popular di Singapura.

Asfan Lagu "Aku Tak Sempurna" MP3 Video Muzik

Dalam pada itu, tidak lama lagi Asfan bakal muncul dengan “single” lagu kedua pula yang berjudul Aku Tak Sempurna hasil ciptaannya sendiri.

"Saya harap lagu ini boleh diterima ramai sama seperti “single” pertama saya itu.

"Kalau nak tahu saya hampir putus asa kerana menyangka lagu saya tidak akan diterima ramai. Ketika itu saya membuat perancangan dengan membuka perniagaan rekaan dan cetakan. Alhamdulillah, kini saya mempunyai dua kerjaya iaitu menjadi seorang penyanyi dan peniaga," tutur Asfan.

Biodata Profile Asfan (Norasfan Shah Shah Rudin)

Asfan ditanya siapakah penyanyi idolanya yang menjadi inspirasi untuknya berkarya, kata Asfan, dia begitu meminati David Cook, Adam Lambert dan Daughtry.

"Terlalu banyak perkara yang saya perlu terokai dalam bidang muzik ini dan pada masa yang sama saya mempunyai pelbagai inspirasi tidak kira dari penyanyi tempatan mahupun luar negara.

"Mungkin dengan bakat yang dikurniakan Tuhan, saya dapat memberikan kualiti muzik yang terbaik buat semua," ujar Asfan akhiri perbualan. -Mstar.

Tengok Video Asfan Lagu "Terhenti Di Sini" Youtube.


mohdrohaizad.com - Kesian jugalah kepada Asfan yang ingin menjadi penyanyi lelaki popular di Malaysia. Namun Asfan terkini lagunya popular tetapi ramai yang tidak mengenali Asfan.

Ulasan