Diana Amir Bertudung Selepas Mimpi Seksa Kiamat

Diana Amir Pakai Ttudung Selepas Mimpi Seksa Hari Kiamat

Pelakon filem Aku Masih Dara, (Gambar) Diana Amir melakukan tindakan mengejut dengan memakai tudung dan menutup aurat selepas beberapa kali mengalami mimpi hari kiamat.

Kata Diana Amir, dia bertekad dengan keputusan tersebut biarpun mengakui dirinya masih terlalu cetek dengan ilmu agama.

"Saya ambil keputusan ini kerana saya sudah beberapa kali sejak tiga bulan yang lalu diberi petanda dan mimpi buruk tentang hari kiamat.

"Dan mimpi-mimpi tersebut juga mengingatkan saya tentang kematian yang semakin hampir dan perkara itu sering membelenggu hidup saya beberapa bulan kebelakangan ini," kata Diana Amir ketika dihubungi media hiburan, Khamis.

Gambar Diana Amir Terkini Pakai Tudung Selepas Mimpi Seksa Hari Kiamat
Gambar Diana Amir Terkini Pakai Tudung Selepas Mimpi Seksa Hari Kiamat

Tambah Diana Amir terkini, dia menceritakan perkara tersebut kepada seorang rakan baik sehingga menyebabkan temannya itu turut mengambil keputusan yang sama untuk berhijrah dan mendalami ilmu agama.

"Saya tak tahu kenapa perkara itu berlaku kepada saya, mungkin Allah ingin memberi petunjuk dan saya menceritakan semuanya kepada seorang rakan.

"Namun selepas itu rakan saya yang berhijrah lebih awal daripada saya," kata Diana Amir yang mula mengenakan tudung pada Isnin lalu.

Jelas Diana Amir lagi, selepas berniat untuk berhijrah, dia beberapa kali bertemu dengan pelakon Irma Hasmie untuk mendapatkan pandangan dan sokongan.

"Saya tahu saya masih lemah terutamanya mengenai hal-hal agama, disebabkan itu saya ambil peluang untuk bertemu dengan Irma Hasmie untuk mendapatkan nasihat dia.

"Irma juga membawa saya berjumpa dengan Wardina Saffiyah untuk mendapatkan tunjuk ajar dan sokongan mereka," tutur Diana Amir.

Gambar Diana Amir Seksi Hot Masa Dahulu
Gambar Diana Amir Seksi Hot Masa Dahulu

Kata Diana Amir, biarpun masih terlalu cetek mengenai pegangan agama, dia berharap selepas menutup aurat dia dapat belajar lebih mendalam tentang agama Islam.

Diana Amir ditanya tentang lakonan, Diana Amir berkata dia masih akan terus berlakon jika mendapat watak yang sesuai dengan imejnya sekarang.

"Ketika buat keputusan tersebut saya terus berjumpa David Teo untuk meminta pendapat dia tentang lakonan dan kerjaya saya selepas ini,

"Biarpun dia tidak menjanjikan apa-apa, namun saya yakin rezeki adalah ketentuan Allah," kata Diana Amir lagi. -Mstar.

Tengok Video Diana Amir Pakai Tudung Semasa Berlakon Filem.mohdrohaizad.com - Baguslah apabila Diana Amir mengambil tindakan untuk memakai tudung. Mungkin sudah sampai hidayah petunjuk buat Diana Amir melihat seksa dalam mimpi hari kiamat. Jangan pakai tudung sekadar berfesyen dan ikut trend sudahlah.

Ulasan