(Majlis Pertunangan) Chef Riz & Ana Dahlia Bertunang

(Majlis Pertunangan) Chef Riz dan Ana Dahlia Bertunang Pada 5 Oktober

Anak lelaki (Gambar) Datuk Redzuawan Ismail atau Chef Wan iaitu Mohd Nadzri, 30 tahun, mengesahkan keluarganya akan menghantar rombongan meminang pelakon Ana Dahlia, 28 tahun, di Taiping, Perak pada 5 Oktober depan.

Nadzri atau nama komersialnya Chef Riz berkata, dia telah menyampaikan hasratnya itu kepada Chef Wan pada bulan lalu dan permintaan itu telah direstui keluarga.

"Alhamdulillah, selepas lapan bulan bercinta, saya dan Ana telah membuat keputusan untuk mengikat tali pertunangan.

"Saya percaya kalau sama-sama saling menyukai ditambah pula kami mendapat restu keluarga kedua-dua belah pihak, tidak perlulah kami melengah-lengahkan masa untuk terus bercinta.

Gambar Chef Riz dan Ana Dahlia Bertunang 5 Oktober Ini
Gambar Chef Riz dan Ana Dahlia Bertunang 5 Oktober Ini

Biarlah perhubungan ini lebih bermakna dengan melangkah ke fasa baru pula," kata Chef Riz yang dihubungi mStar Online di sini, Khamis.

Tambah Nadzri, dia juga bersyukur kerana status Ana Dahlia sebagai janda yang menjadi bualan masyarakat bukanlah satu penghalang untuk ayah serta ibunya menerima pelakon itu sebagai menantu mereka.

Malah Chef Wan sangat menyukai kejujuran Ana Dahlia memberitahu status janda yang pernah berkahwin sebelum ini.

Gambar Ana Dahlia Seksi Hot Janda
Gambar Ana Dahlia Seksi Hot Janda

"Apabila isu status perkahwinan Ana Dahlia kecoh diberitakan, keluarga saya agak kurang selesa bukan kerana tidak menerima Ana Dahlia tetapi dia tidak suka dengan kekecohan yang berlaku.

"Tetapi Ana Dahlia mengambil langkah bercakap dan menjelaskan sendiri kepada ayah tanpa membabitkan saya langsung. Kejujuran itu membuatkan ayah menerima Ana Dahlia," ujar Chef Riz gembira.

Selain itu, antara sebab Nadzri yakin Ana Dahlia adalah pilihan terbaik untuk dijadikan isteri kerana mereka mempunyai persefahaman selain berkongsi minat sama seperti memasak dan bersenam.

'Tidak kisah Ana Dahlia janda' - Chef Wan

Sementara itu, Chef Wan ketika dihubungi berkata, beliau menerima bakal menantunya itu walaupun mengetahui status Ana yang pernah berkahwin sebelum ini.

Chef Wan berkata, beliau tidak menilai seseorang itu berdasarkan kepada status perkahwinan tetapi menerima individu tersebut kerana hati budi.

Kata Chef Wan pihak luar tiada hak untuk menentukan apa yang terbaik untuk anaknya.

"Sejujurnya saya tidak menilai Ana Dahlia kerana status janda kerana ia tidak mewakili keseluruhan peribadinya dan dia juga berhak untuk diberi peluang kedua merasai kebahagiaan.

"Pihak luar juga tidak berhak untuk menilai pilihan anak saya kerana saya yakin itu adalah jodoh terbaik untuknya," ujar Chef Wan.

Gambar Chef Wan Benci Status Janda Ana Dahlia
Gambar Chef Wan Benci Status Janda Ana Dahlia

Chef Wan turut berharap anaknya itu akan membahagiakan Ana Dahlia selepas berumah tangga dan sentiasa bersabar dalam menghadapi alam suami isteri kelak.

"Saya yakin itu adalah pilihan tepat untuk mereka berdua dan sebagai bapa saya mendoakan yang terbaik buat mereka dan berharap anak saya akan menjaga, menghargai serta menyayangi Ana Dahlia dengan baik dan begitu sebaliknya.

Chef Wan ditanya mengenai majlis perkahwinan mereka Chef Wan berkata beliau ingin melangsungkan majlis sebelum sambutan Krismas tahun ini kerana mulai Januari depan, beliau akan berangkat ke Amerika Syarikat selama sebulan.

"Memandangkan Nadzri tidak sabar lagi untuk berkahwin saya berharap mereka dapat disatukan sebelum saya berangkat ke Amerika Syarikat.

"Namun majlis yang akan diadakan tidaklah segah seperti mana Serina kerana kami di pihak lelaki," kata Chef Wan.

Chef Wan berkata, majlis pernikahan pasangan Chef Riz dan Ana Dahlia berkemungkinan besar akan diadakan di kampung halamannya iaitu di Sungai Koyan, Raub, Pahang untuk mencari kelainan selain merasai suasana perkahwinan ala kampung. -Mstar.

Tengok Video Pengakuan Chef Riz dan Ana Dahlia Serius Untuk Berkahwin.


mohdrohaizad.com - Tahniah kepada Chef Riz dan Ana Dahlia yang bakal bertunang tidak lama lagi, semoga majlis pertunangan Chef Riz dan Ana Dahlia berjalan dengan lancar. Mesti majlis perkahwinan pernikahan Chef Riz dan Ana Dahlia nanti pasti meriah kan? Namun, Chef Wan seperti membenci status JANDA Ana Dahlia sebelum ini, kenapa ya Chef Wan?

Ulasan