Rozita Che Wan Jadi Pengacara Anugerah Skrin (ASK2011)

Tahniah! Rozita Che Wan Dipilih Jadi Pengacara Anugerah Skrin (ASK2011).

Pelakon terkenal, Rozita Che Wan dipilih sebagai pengacara Anugerah Skrin 2011 (ASK2011) yang akan berlangsung di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) pada 4 November ini.

Menurut Ketua Pegawai Operasi Rangkaian Televisyen Media Prima Berhad, Ahmad Izham Omar, pemilihan Rozita Che Wan adalah bagi memberikan kelainan kepada penganjuran kali ini.

"Pemilihan Rozita Che Wan adalah unik dan akan memberikan kelainan pada malam itu nanti. Walaupun tidak mempunyai pengalaman sebagai pengacara, pihak kami yakin dia mampu melakukannya," ujarnya pada sidang media ASK2011 di sini, Rabu.

Gambar Rozita Che Wan Jadi Pengacara Anugerah Skrin 2011
Gambar Rozita Che Wan Jadi Pengacara Anugerah Skrin 2011

Ahmad Izham berkata, Rozita Che Wan akan digandingkan dengan pengacara berpengalaman iaitu Ally Iskandar pada majlis tersebut.

Beliau yakin gandingan itu akan memberi kelainan dan percaya Ally Iskandar dapat menjadi mentor kepada Rozita Che Wan sebagai persediaan.

Ahmad Izham berkata, acara karpet merah pula akan dikendalikan oleh Nabila Huda, Adzriefaiz Adzlan dan hos Bintang Pantene.

Sementara itu, Rozita Che Wan yang ditemui berkata pada mulanya dia terkejut dengan pemilihan itu namun memandang positif dengan amanah yang diberikan.

Ujar Rozita Che Wan, tugas itu adalah peluang besar untuknya dalam mengembangkan kerjaya seninya ke tahap lain.

"Sudah tentu saya takut dan fikir banyak kali sebelum menerima tawaran itu. Namun atas dorongan dan keyakinan pihak produksi serta Ally Iskandar saya menyahut cabaran tersebut," kata Rozita Che Wan gembira.

Manakala Ally Iskandar pula berkata, dia akan mempersiapkan diri untuk acara gilang gemilang itu dan akan memastikan keserasian mereka berdua.

"Sebelum ini saya banyak mengacarakan program berbentuk hiburan dan ini kali pertama untuk ASK2011.

"Persediaan tetap perlu dilakukan kerana ia sebuah majlis anugerah dan latihan bersama Rozita Che Wan akan diteruskan bagi mencari keserasian antara kami supaya tidak kekok nanti," ujarnya.

Sementara itu secara keseluruhan, ASK2011 akan mempertandingkan 23 kategori meliputi drama, filem dan penerbitan dalaman selain dua anugerah khas iaitu Anugerah Yasmin Ahmad dan Anugerah Artis Harapan Pantene selaku penaja utama.

Sepuluh kategori drama bakal dipertandingkan manakala jumlah kategori filem kekal tujuh kategori dan enam kategori penerbitan dalaman.

ASK2011 ini akan mempertandingkan 17 buah drama, 10 drama rantaian dan tujuh drama komedi. Manakala kategori filem pula melibatkan 25 filem terbitan tempatan layak dipertandingkan.

Menurut Pengurusan Penjenamaan TV3, Nurul Aini Abu Bakar calon-calon yang dipertandingkan terdiri daripada terbitan yang ditayangkan di televisyen dan pawagam mulai 1 Julai 2010 hingga 30 Jun 2011.

"Drama terpilih juga berdasarkan jumlah penonton yang berjaya diraih mengikut kajian AGB Nielson Media Research berdasarkan genre masing-masing," katanya.

Gambar Rozita Che Wan dan Ally Iskandar Bergandingan Mengacara Anugerah Skrin 2011
Gambar Rozita Che Wan dan Ally Iskandar Bergandingan Mengacara Anugerah Skrin 2011

Penghakiman juga adalah telus dan juri yang dilantik tidak mempunyai sebarang kepentingan dalam drama atau filem.

Bercakap mengenai konsep ASK2011 tahun ini, Nurul Aini memberitahu tema 'Golden Glamour' dipilih pada malam tersebut.

"Konsep itu dipilih bagi merujuk kepada sentuhan magis para karyawan dan produksi yang menghasilkan karya hebat selain melahirkan bintang baru yang bersinar," katanya.

Malah katanya, persembahan pada malam itu juga akan menampilkan muka baru bagi memberi kelainan pada penganjuran tahun ini.

Antara artis yang akan menjayakan persembahan pada malam itu adalah Black, Ferhad, Najwa Latiff, Tomok, Shila Amzah dan Jaclyn Victor.

Persembahan daripada dramatis popular seperti Kilafairy, Nur Fathia, Wawa Zainal dan Liyana Jasmay dijangka menarik perhatian penonton. -Mstar.

Tengok Video Iklan Rozita Che Wan Awet Muda Guna Safi Rania Gold.
mohdrohaizad.com - Tahniah kepada Rozita Che Wan yang berjaya menjadi pengacara Anugerah Skrin (ASK 2011). Peminat-peminat Rozita Che Wan pasti teruja untuk melihat beliau menjadi pengacara buat kali pertama untuk majlis gemilang tersebut.

Ulasan