Iklan Minyak Wangi Dakota Fanning Diharamkan (Marc Jacobs, Oh Lola!)

Betul Ke Iklan Minyak Wangi Dakota Fanning Diharamkan? (Marc Jacobs, Oh Lola!)

Iklan yang memaparkan figura pelakon antarabangsa, Dakota Fanning, 17 tahun bersama haruman terbaru Marc Jacobs, Oh Lola! telah diharamkan di seluruh United Kingdom kerana didakwa bersifat seksual provokatif.

Akhbar The Guardian melaporkan, meskipun iklan haruman berkenaan telah dikeluarkan di kebanyakan media cetak sejak Jun lalu, namun penguatkuasa pengiklanan United Kingdom's Advertising Standards Authority (ASA) mengesahkan bahawa foto berkenaan membawa nilai seksual provokatif, tidak bertanggungjawab dan boleh membawa kesan kurang baik.

Gambar Dakota Fanning Aksi Seksi Hot Ghairah Dalam Iklan Oh Lola
Gambar Dakota Fanning Aksi Seksi Hot Ghairah Dalam Iklan Oh Lola

Dalam foto iklan berkenaan, Fanning telah menyarungkan gaun polka dot segar sambil mengenggam botol haruman berkenaan yang berbentuk bunga di celah kelengkangnya dengan mood yang cukup menggairahkan.
Alasan penguatkuasa ASA sangat relevan kerana beranggapan iklan berkenaan boleh membawa kesan seksual kepada kanak-kanak di bawah umur.

Iklan Diharamkan (Masukkan Botol Minyak Wangi Celah Kangkang Dakota Fanning)

ASA juga mempersoalkan wajah Fanning yang kelihatan lebih muda daripada usianya dalam iklan berkenaan yang boleh membawa pengaruh buruk kepada remaja belasan tahun.

ASA turut mengambil kira soal pakaian Fanning yang singkat dan posisi cara pemegangan botol haruman berkenaan di celah kakinya yang berpendapat telah menarik perhatian dari sudut seksualiti.

(Sumber: Portal Murai)

Tengok Video Pembikinan Iklan Minyak Wangi Dakota Fanning Yang Diharamkan (Marc Jacobs, Oh Lola!)
mohdrohaizad.com - Iklan minyak wangi Dakota Fanning bagi produk Marc Jacobs, Oh Lola! memang wajar diharamkan kerana memberi pandangan negatif kepada kanak-kanak remaja bawah umur seolah-olah menggalakkan perbuatan memasukkan botol minyak wangi dalam celah kangkang. (ayat tak sensor supaya mudah paham). Harap maklum.

Ulasan