Kontroversi Chef Wan Kutuk Peserta Maharaja Lawak Mega

Isu Kontroversi Chef Wan Kutuk Kritik Peserta Maharaja Lawak Mega?

Peserta-peserta yang menyertai program realiti televisyen yang hanya mahukan pujian daripada barisan juri adalah dinasihatkan untuk tidak bertanding langsung.

Juri Maharaja Lawak Mega (MLM), (Gambar) Datuk Redzuawan Ismail atau Chef Wan menegaskan, peserta-peserta tidak boleh selalu mengharapkan pujian daripada juri semata-mata untuk menyedapkan hati mereka atausyok sendiri sahaja.

Gambar Chef Wan Dengan Koleksi Buku Masakan
Gambar Chef Wan Dengan Koleksi Buku Masakan

Menurut Chef Wan, kritikan yang diberikan oleh beliau bersifat membina dan bertujuan untuk memperbetulkan kesilapan, justeru tidak timbul soal pilih kasih terhadap mana-mana peserta.

"Saya sedar bukan semua orang yang boleh menerima kritikan pedas terhadap persembahan peserta dalam program Maharaja Lawak Mega baru-baru ini kerana setiap orang ada mentalitinya tersendiri.

Tidak Dapat Terima Kritikan Pedas Chef Wan

"Tetapi saya tidak kisah bagaimana orang lain melihat saya. Kalau seseorang peserta memberikan persembahan yang baik, saya akan kata baik dan yang tidak baik saya kata tidak baik. Kita harus jujur dalam kritikan kita," ujarnya dalam Program Kerusi Panas Radio24 Bernama.

Gambar Chef Wan Kutuk Peserta Maharaja Lawak Mega
Gambar Chef Wan Kutuk Peserta Maharaja Lawak Mega

Namun, kata Chef Wan lagi, jika ada antara mereka yang tidak sukakan kritikannya sebagai juri, mereka boleh panggil orang lain untuk mengantikan tempatnya.

Dalam pada itu, Chef Wan turut melahirkan harapan agar peserta-peserta yang menyertai program realiti seperti Maharaja Lawak Mega dapat menghasilkan lawak yang benar-benar berkualiti, mencuit hati danbukannya bersifat lawak bodoh yang boleh mengaibkan personaliti tertentu. (Sumber: MStar)


Tengok Video Chef Wan Kutuk atau Kritik Membina?


mohdrohaizad.com - Kontroversi sering berlaku apabila Chef Wan kutuk para peserta Maharaja Lawak Mega. Malah ramai peserta merasa panas apabila mendengarnya dengan tidak mengambil kritikan pedas sebagai motivasi untuk persembahan lawak komedi mereka seterusnya.

Ulasan