SKANDAL ZAHIDA RAFIK - SHAFIE APDAL?

Bayaran RM1.5 juta: Zahida Rafik ancam tindakan mahkamah

Pelakon wanita terkenal Zahida Rafik mengancam mengambil tindakan undang-undang terhadap pihak yang menuduhnya menerima wang RM1.5 juta daripada menteri Umno yang didakwa mempunyai "hubungan intim" dengannya.

Menjawab soalan peminat di Twitter, Zahida menafikan dakwaan itu dan berkata peguamnya sedang meneliti kes itu.

Skandal Zahida Rafik Bersama Shafie Apdal
Skandal Zahida Rafik Bersama Shafie Apdal

"Saya tidak lakukan apa-apa berkenaan perkaran itu. Peguam saya sedang menyelesaikan perkara itu sekarang! Jadi biarkan mereka (lakukannya), OK!

"Tunggu saja berita baik,OK!" katanya dalam laman blog mikro itu.

PKR kelmarin mengetengahkan laporan polis mendakwa terdapat seorang menteri pusat membayar sehingga RM1.5 juta kepada seorang Zahida dalam tempoh empat bulan "hubungan intim" mereka.

Kontroversi Zahida Rafik Bersama Menteri Kabinet
Kontroversi Zahida Rafik Bersama Menteri Kabinet

Laporan polis itu didakwa dibuat oleh Noor Azman Azemi, 38, pada 13 Mac di balai polis Ampang selepas artis itu dikatakan mendakwnya melarikan diri dengan wang sebanyak RM200,000.

Saudaranya dikatakan memberikan salinan itu kepada anggota parlimen Ampang Zuraida Kamaruddin yang kemudiannya mendedahkan kandungannya kepada pemberita di lobi Parlimen dan mempersoalkan sumber dana menteri itu.

Zuraida mendakwa artis itu menerima RM58,000 pada Oktober lalu, RM112,000 pada November, RM330,000 pada Disember dan RM510,000 pada Januari tahun ini. (Sumber: Malaysiakini)


Video Zahida Rafik Berlakon Iklan Sabun Seksi Hot
mohdrohaizad.com - Kisah skandal Zahida Rafik dan Shafie Apdal mendapat perhatian apabila segelintir blog dan portal hiburan mengaitkan mereka berdua mempunyai hubungan intim. Bukan itu sahaja, RM1.5 juga menjadi persoalan bila Zahida Rafik didakwa menerimanya daripada menteri kabinet tersebut.

Ulasan