Juara MasterChef Selebriti Kedua - Tahniah SYURA!

 Syura Juara MasterChef Selebriti Kedua
Penyanyi Syura atau nama sebenarnya Zuraidah Badron dinobatkan sebagai juara musim kedua program MasterChef Selebriti Malaysia selepas berjaya menentang saingannya iaitu pengacara Celina Khor.
Kemenangan itu melayakkannya menerima wang tunai bernilai RM 60,500 yang akan disumbangkan kepada badan kebajikan yang diwakilinya iaitu Breast Cancer Welfare Association of Federal Territory.

Syura merangkul gelaran juara program MasterChef Selebriti Malaysia musim kedua
Hadiah disampaikan Pengurus Saluran Astro Ria, Raqim Ahmad Ramli di sini seiring dengan Majlis Tayangan Episod Kemuncak MasterChef Selebriti Malaysia yang turut dapat disaksikan menerusi saluran Astro Ria dan Astro Mustika HD pada malam Selasa.
“Alhamdulillah, saya tidak menyangka kemenangan ini kerana tidak menjangka yang dapat pergi sejauh ini.
"Saya banyak belajar mengenai dunia masakan dalam pertandingan ini, ” katanya pada sidang media di sini.
MasterChef Selebriti Musim Kedua ini ditayangkan bermula 20 April setiap hari Sabtu hingga Selasa di saluran Astro Ria.

Syura bergambar kenangan bersama peserta program tersebut
Program sebanyak 40 episod itu disertai 19 selebriti tanah air dengan masing-masing diuji daripada aspek kebolehan memasak, kreativiti serta ketahanan fizikal dan mental di dapur.
Barisan selebriti yang menyertai MasterChef Michael Ang, Sharifah Shahora, Kenchana Devi, Norish Karman, Cat Farish, Syanie Hisham, Lydiawati, Enot, Zain Saidin, Rozita Che Wan, Datuk Aznil Nawawi, Sabhi Sadhi, Sathiya, Radhi OAG, Yassin Yahya, Afiq Muiz, dan Keroz Nazri. - MSTAR
VIDEO SIAPAKAH JUARA MASTERCHEF SELEBRITI 2?

mohdrohaizad.com - Tahniah sekali lagi diucapkan kepada Syura ya. Siapa sangka Syura akan merangkul kejuaraan dalam cabaran Masterchef selebriti. Itulah dinamakan bakat dan rezeki yang dikurniakan oleh Allah S.W.T.

Ulasan