AUTO TAMBAH TITLE ALT TAG DI BLOGGER | UNTUK GAMBAR

Cara Auto Tambah Title Alt Tag Di Blogger Untuk Semua Gambar Post AndaBagaimana Script ini berfungsi?

Kali ini mohdrohaizad.com menggunakan teknik JavaScript yang sangat mudah, ia akan menambah tag "alt" dan tag "tajuk" untuk imej / gambar di blog anda secara automatik. Alt tag adalah tag yang digunakan untuk memaparkan teks alternatif untuk imej. Kadang-kadang ia boleh berlaku apabila gambar di blog anda tidak dapat dibuka kerana ia diperlahankan oleh kelembaban internet atau gambar yang terlalu berat. Oleh itu, pada masa tersebut teks alt anda akan dipaparkan dan bukannya imej di blog anda.

Bagaimana untuk menambah auto Alt & tag Title untuk blogger?

Dalam usaha untuk menambah auto alt & title tag kepada setiap imej dalam blogger. Anda perlu menambah script yang mudah untuk blog jenis blogger / blogspot. 

Ikuti langkah-langkah mudah untuk memasang skrip ini ke blog:


Langkah 1. Pergi ke Blogger.com

Langkah 2. Pergi ke template dan backup template anda sebagai langkah berjaga-jaga

Langkah 3. Sekarang klik pada Edit HTML untuk menambah skrip secara manual.

Langkah 4. Cari </ body> tag, tekan Ctrl+F untuk mencarinya dengan pantas

Langkah 5. Tambah kod berikut yang diberi sebelum </ body> tag dan save template anda. Langkah 6. Cuba lihat blog anda yang mempunyai gambar. Jadi macam dibawah ini tak?


Mohd Rohaizad - Penulis buat post ini untuk rujukan penulis pada masa hadapan, kadang-kadang tu lupa juga. (Blog ini menggunakan teknik yang dipaparkan) Selain itu, diharap juga cara untuk auto tambah Title Alt tag di blogger / blogspot untuk gambar membantu anda yang berminat. Terutamanya yang mempunyai gambar yang banyak di blogger boleh membantu rank gambar blog anda dengan baik di Search Image.

Ulasan