UMIE AIDA KUTUK ABBY ABADI TERLAMPAU POLITIK

Terkini Kontroversi Umie Aida Kutuk Abby Abadi Terlampau Politik Di Twitter!

Blog Hiburan Mohdrohaizad.com digemparkan  dengan peperangan di antara Umie Aida dan Abby Abadi yang dituduh cetek pemikiran kerana terlampau politik di twitter! Artis Umie Aida tidak dapat menahan lagi kemarahannya apabila membaca tweet Abby Abadi yang dianggapnya semakin teruk dan buat-buat tidak kenal siapa Abby Abadi. Umie Aida turut menggesa Abby Abadi jangan berdakwah dengan masukkan politk! Ini sudah sekular Umie Aida.. kalau tidak tahu baik jangan komen.


Gosip Hangat: Terbaru Umie Aida Serang Twitter Abby Abadi

Sekali lagi, laman Twitter menjadi medan untuk sesetengah pihak meluahkan rasa tidak puas hati mereka terhadap sesuatu perkara. Terbaru pelakon versatil, (Foto) Umie aida menempelak kenyataan yang dikeluarkan Abby Abadi dalam sebuah akhbar online, baru-baru ini.

Blogger siarkan kenyataan Abby Abadi yang menganggap selebriti yang telah berhijrah seperti dirinya mempunyai ruang bekerja yang terhad di bawah kerajaan sedia ada;Kontroversi: Abby Abadi Berharap Parti Pembangkang Menang Bentuk Kerajaan

"Apabila anda berhijrah, ruang untuk anda berkarya secara kreatif adalah terhad, oleh itu kita perlukan drama dan filem yang Islamik. Selebriti seperti kami hanya akan bekerja di dalam dunia seni apabila ianya adalah sejajar dengan syariah Islam. Untuk itu, PR perlu menang dan membentuk kerajaan untuk merealisasikan dunia hiburan yang berdasarkan syariah." Kata Abby Abadi yang sudah berkahwin.


Umie Aida Kritik Abby Abadi Cetek Pemikiran

Tidak bersetuju dengan kenyataan ini, melalui akaun twitternya, Umie Aida menganggap kenyataan yang dikeluarkan Abby Abadi sebagai cetek pemikiran.

Melalui beberapa lagi status di Twitternya, Umie Aida juga menggesa Abby Abadi agar tidak menggunakan politik dalam meyampaikan dakwahnya. - MH Online.

Biodata Profile Umie Aida


Umie Aida Facebook Fan Page

Umie Aida TwitterVIDEO DATIN PADUKA UMIE AIDA - RAYA PERTAMAKU

+Mohd Rohaizad berharap artis Umie Aida dan Abby Abadi jangan bergaduh soal siapa cetek pemikiran, siapa yang pandai berilmu dan jangan berlagak pandai. Masing-masing ada kelebihan tersendiri, Abby Abadi sudah berubah dan berhijrah sepenuhnya, andai nasihatnya boleh diterima, terima, kalau tidak boleh, janganlah kutuk pula sebab dia nak berdakwah. Agama dan politik tidak dapat dipisahkan..