BEKAS AHLI SHEILA ON 7 PENGGANAS ISLAM

Terkini Kontroversi Bekas Ahli Kumpulan Sheila On 7 Dianggap Pengganas Islam?

Blog hiburan Mohdrohaizad.com dikhabarkan artis Indonesia yang pernah popular dengan kumpulan Sheila On 7 iaitu Sakti telah menukar nama Salman Al-Jugjawy sehingga dianggap pengganas Islam! Begitulah perubahan terbaru Sakti yang amat ketara dan mula mengalih lagu-lagu ke arah Islamik iaitu nasyid. Lagu-lagu berunsurkan ketuhanan rohani menjadi medium utamanya untuk menyampaikan dakwah. Tahniah kami ucapkan kepada Sakti / Salman Al-Jugjawy. Dengar kata Sakti keluar Sheila On 7 sekarang masuk jamaah tabligh? Adakah Sakti sudah menikah dengan gadis pilihannya?

Sakti Bekas Ahli Sheila On 7 Dianggap Pengganas
Gambar Terbaru Sakti Bekas Ahli Sheila On 7 Dianggap Pengganas
Sakti Bekas Sheila On 7 Dianggap Pengganas Islam

Bekas ahli kumpulan Sheila On 7, (Gambar Foto) Sakti mengakui pernah disangka sebagai pengganas kerana penampilan barunya selepas keluar daripada kumpulan tersebut.

"Saya pernah disangka sebagai pengganas oleh beberapa orang wanita separuh usia, pada mulanya dia melihat saya dan terus berteriak sambil menjatuhkan plastik barang belanjanya ke tanah.

Sakti Sheila On 7
Gambar Foto Ahli Kumpulan Sheila On 7 - Sakti
Penampilan Sakti Dianggap Sebagai Seorang Pengganas

"Mereka terus berlari dengan laju seperti melihat jin," katanya seperti dipetik detikHot.

Sejak lapan tahun tidak aktif dalam industri hiburan, Sakti banyak menghabiskan masa untuk mendalami Islam. Dahulu Sakti berjuang bersama kumpulan Sheila On 7 melalui album mereka yang laris.

Sakti Sheila On 7 Salma Al-Jugjawy
Foto Sakti Sheila On 7 Salman Al-Jugjawy
Sakti Tukar Nama Baru 'Salman Al-Jugjawy'

Sakti terkini juga memiliki nama baru iaitu (Gambar Foto) Salman Al-Jugjawy dan mengubah penampilannya.

Sakti juga akan melancarkan album keagamaan tidak lama lagi. - MStar.

BIODATA AHLI SHEILA ON 7 - SAKTI SALMAN AL-JUGJAWYVIDEO MUZIK SAKTI, SALMAN AL-JUGJAWY - BERTASBIH

+Mohd Rohaizad - Alhamdulillah, penulis melihat banyak perubahan kepada Sakti atau nama terbarunya Salman Al-Jugjawy begitu ketara dan kini berdakwah secara solo. Sakti keluar dari kumpulan Sheila On 7 setelah mendapat hidayah untuk berjuang ke jalan Allah S.W.T. melalui lagu-lagu Islamik nasyid. Dah tengok video muzik Salman Al-Jugjawy lagu tasbih? Sakti dimaklumkan menyertai jemaah tabligh untuk berdakwah kawasan setempat sehingga ada orang menganggapnya pengganas terroris. Semoga Salman Al-Jugjawy dirahmati Allah diatas dakwahnya. #Sakti #SalmanAlJugjawy #SheilaOn7