SOO WINCCI HADIAHKAN, 'SALAM AIDILFITRI' BUAT PEMINAT

Terkini Artis Jelita Soo Wincci Hadiakan Lagu 'Salam Aidilfitri' Buat Para Peminatnya!

Blog hiburan Mohdrohaizad.com dimaklumkan artis seksi hot jelita bekas ratu cantik Miss World Malaysia 2008 iaitu Soo Wincci telah menhadiahkan sebuah lagu hari raya 'Salam Aidilfitri' buat para peminat Islam! Anda sudah dengar lagu tersebut? Penulis sudah dengar, dan memang best suaranya yang unik tersendiri. Buat pengetahuan anda, Soo Wincci turut berlakon dalam filem Melayu pertamanya iaitu 'Sindiket', nantikan kemunculannya ya. Selepas ini Soo Wincci akan mengembangkan kerjaya seni ke Taiwan, semoga berjaya kami ucapkan.

Soo Wincci Seksi Hot Artis Malaysia
Soo Wincci Seksi Hot Artis Malaysia
Soo Wincci Bekas Ratu Cantik Miss World Malaysia 2008

Meski berbangsa Tionghua dan menyambut perayaan Tahun Baru Cina, penyanyi dan juga pelakon cantik, (Gambar Foto) Soo Wincci tidak mahu ketinggalan untuk turut sama merasai kemeriahan sambutan Hari Raya. 

Meminjam semangat 1Malaysia, kata Wincci, tidak ada salahnya dia menghormati perayaan bangsa lain di negara ini yang tentunya turut dirasai kemeriahannya oleh semua orang. Kata Soo Wincci yang tidak kisah bakal suami lelaki Melayu Islam.

Soo Wincci Lagu Salam Aidilfitri
Soo Wincci Lagu Salam Aidilfitri Khas Buat Peminat Islam
'Salam Aidilfitri' Lagu Soo Wincci Buat Peminat Setia

Lebih menarik, pada tahun ini  bekas ratu cantik Miss World Malaysia 2008 ini turut tampil dengan sebuah lagu raya, ‘Salam Aidilfitri’ yang didedikasikan khas buat peminat Melayu yang banyak menyokong kerjaya seninya selama ini.

Sempena Lebaran yang bakal diraikan beberapa lagi ini juga, Wincci yang merupakan jurucakap kasut jenama XES, turut menyumbangkan sepasang kasut raya kepada pihak media sebagai tanda penghargaan di kedai kasut jenama XES, Festival City baru-baru ini. Soo Wincci memang menawan seperti ratu cantik ketika bertemu.

Soo Wincci Bekas Ratu Cantik Miss World Malaysia 2008
Soo Wincci Bekas Ratu Cantik Miss World Malaysia 2008 Pakai Bikini
Soo Wincci Berlakon Filem 'Sindiket' dan Taiwan

Wincci bakal kembali ke Taiwan pada November nanti untuk meneruskan kerjayanya di sana selepas tiga bulan berada di Kuala Lumpur menjalani penggambaran filem pertamanya, ‘Sindiket’ dan aktiviti seninya yang lain. - MH Online.

Soo Wincci Hadiahkan Kasut Kepada Wartawan
Gambar Foto Soo Wincci Hadiahkan Kasut Kepada Wartawan
Soo Wincci Seronok Beri Duit Raya

Penyanyi antarabangsa, Soo Wincci berkongsi rasa terujanya buat pertama kali memberi duit raya kepada kanak-kanak.

Berpuasa buat tahun kedua, Wincci seolah-olah sudah terbiasa dengan amalan itu.

“Tahun ini memang sangat istimewa. Banyak perkara berlaku. Walaupun saya perlu berlatih tarian ketika berpuasa, saya cuba bertahan.

“Tahun ini saya ada bagi duit raya. ‘Excited’ betul. Sekarang saya dah bagi tiga rumah kebajikan dan rancangannya saya akan beri lebih banyak lagi,” katanya kepada wartawan ketika ditemui baru-baru ini.

Bercerita tentang rancangannya itu, Wincci juga mahu ke rumah orang-orang tua bagi berkongsi kegembiraan di Aidilfitri.

Soo Wincci Rajin Berpuasa Bila Ramadhan
Soo Wincci Rajin Berpuasa Bila Ramadhan
Soo Wincci Gembira Dapat Berpuasa Bersama Peminat Islam

Mengakui puasa buat tahun kedua ini lebih mudah baginya, Wincci turut mengajak pengurusnya yang juga berbangsa Cina untuk berpuasa sama.

“Tahun ini dan tahun lepas saya dapat rasa nikmat keistimewaan makanan ketika berbuka puasa. Memang lain.

“Saya turut ajak pengurus berpuasa sama-sama dengan saya dan ibu bapa saya belikan kurma untuk saya,” katanya yang mengeluarkan lagu Salam Aidilfitri sempena hari raya, tahun ini.

Wincci juga berazam untuk memakai baju kurung sepasang setiap hari sepanjang bulan Ramadan.

“Tahun ini, saya berazam. Saya pakai baju kurung setiap hari. Sekurang-kurangnya sehelai sehari. Sebab sebelum ini, saya tak pernah pakai.

Soo Wincci Cantik Pakai Baju Kurung Melayu
Soo Wincci Cantik Pakai Baju Kurung Melayu
Peminat Soo Wincci Hadiahkan Baju Kurung Melayu

“Saya juga ada menerima kiriman baju kurung dan kuih raya dari peminat. Tapi saya tak galakkan sebab saya tak mahu mereka membazir duit,” katanya yang begitu terharu dengan kiriman peminat-peminatnya itu.

Bercakap tentang perancangan hari rayanya, Wincci berkata, dia mahu beraya sakan tahun ini.

“Tahun lepas saya tak dapat beraya. Jadi, tahun ini saya akan beraya ke rumah rakan-rakan artis lain. Itu pun selepas minggu pertama rayalah. Saya nak makan lemang, ketupat, rendang dan kuih raya.


“Ada yang dah jemput saya. Tapi saya kena cari waktu terluang sebab saya perlu hadiri kem tarian sebagai persiapan untuk konsert saya nanti,” katanya. - Sumber Sinarharian.

Gosip Artis Soo Wincci

Anda peminat Selebriti Soo Wincci? Soo Wincci Lagu Musim Asmara MP3? Soo Wincci Pakai Bikini?

BIODATA SOO WINCCI SEKSI HOT PROFILE ARTIS MALAYSIA
VIDEO MUZIK SOO WINCCI 'SALAM AIDILFITRI' MP3

+Mohd Rohaizad sudah dengar lagu Salam Aidilfitri nyanyian +Soo Wincci memang best suara dan unik tersendiri. Soo Wincci berlakon dalam filem pertamanya dalam 'Sindiket' dan kemudian ke Taiwan untuk mengembangkan kerjaya seninya di sana. Mungkin selepas ini turut membikin album dalam bahasa Mandarin dan Melayu. Adakah Soo Wincci akan berjaya dalam dunia industri seni nyanyian dan lakonan di Malaysia dan Taiwan? Kami mendoakan semoga Soo Wincci bertemu jodoh dengan bakal suami yang sesuai dan mencapai kejayaan dalam kerjaya seninya. @SooWincci #SooWincci #SalamAidilfitri #SalamRaya