TERKINI JASMIN HAMID LAWAK TIADA LUCAH

Terkini Artis Sensasi Jasmin Hamid Akui Tiada Unsur Lucah Dalam Lawaknya!

Blog hiburan Mohdrohaizad.com dimaklumkan gosip artis sensasi seksi hot Jasmin Hamid menafikan aksi lawaknya tiada unsur lucah dan mempunyai maksud 'double meaning' yang membuatkan para penonton ketawa sehingga membuatnya menang dalam Anugerah Lawak Warna 2013 baru-baru ini. Sebelum ini, aksi lawak Jasmin dipertikai ramai peminat kerana mempunyai kata-kata mempunyai banyak maksud terutamanya dikatakan lucah. Para pelawak memang tidak dapat lari daripada isu ini, pelawak lelaki kerap kali akan menggunakan kata-kata tersirat berunsur lucah dan hanya orang dewasa yang faham apa yang hendak disampaikan, malah ada yang ketawa terbahak-bahak bukan? Itu pun jika anda perasan..

Jasmin Hamid Menang Anugerah Lawak Warna
Gambar Jasmin Hamid Menang Anugerah Lawak Warna
Jasmin Hamid Menang Anugerah Lawak Warna

Di televisyen, nama (Foto) Jasmin Hamid sudah tidak asing lagi. Biarpun sudah berusia 40 tahun, rezeki Jasmin dalam bidang lakonan tidak pernah surut.

Malah, sepanjang kariernya sebagai anak seni, bakat lakonan Jasmin atau nama sebenarnya, Jasmiah Abdul Hamid semakin menyerlah. 

Selepas kejayaan memenangi anugerah Aktres Terbaik di Anugerah Skrin TV3 pada 1997 menerusi lakonan hebatnya dalam telefilem Jutawan Segera, kini menerusi Anugerah Lawak Warna (ALW) anjuran julung kali Astro, Jasmin sekali lagi meraih trofi. 

Namun, kali ini dia sudah membuktikan bakat lakonannya dalam komedi menerusi drama Bila Joyah Masuk TV apabila memenangi anugerah Pelakon Komedi Wanita Terbaik (TV) pada malam kemuncak ALW, Jumaat lalu.

Jasmin Hamid Seksi Hot Artis Malaysia
Jasmin Hamid Seksi Hot Artis Malaysia
Jasmin Hamid Tidak Sangka Menang Anugerah

Jasmin ketika ditemui bagaimanapun mengakui dia tidak pernah menyangka kemenangannya dan kehadiran di majlis itu pun kerana kelapangan masa dan atas undangan penganjur.

“Saya datang ke majlis ALW ini bukan atas tiket kemenangan, tetapi disebabkan kelapangan masa yang ada dan amat menghargai undangan daripada Astro. 

“Apatah lagi, nama saya juga dicalonkan untuk kategori yang dimenangi ini dan rasanya berbaloi jugalah dapat hadir ke majlis ALW seterusnya naik ke pentas menerima trofi kemenangan,” kata Jasmin Hamid yang beraya di Selangor

Menyentuh soal dirinya yang lebih kerap muncul membintangi drama berbanding filem, Jasmin berkata, dia sememangnya lebih selesa berlakon drama daripada beraksi di layar perak. 

“Bukan saya tidak menerima tawaran berlakon filem, tetapi setakat ini saya sangat sibuk dengan jadual penggambaran drama. Lagi pun, saya lebih seronok berlakon drama kerana komitmennya tak terlalu besar.

Jasmin Hamid Hot Artis Meletop
Jasmin Hamid Hot Artis Meletop Nafi Melucah
Jasmin Hamid Selesa Berlakon Drama 

“Ditambah lagi, tempoh penggambaran drama juga tidaklah terlalu lama,” katanya memaklumkan dia juga memilih watak pada setiap drama yang akan dibintanginya. 

Berbicara mengenai lakonannya untuk watak komedi, Jasmin berkata, dia seorang yang bersungguh-sungguh dalam menjayakan tawaran lakonan diterimanya termasuklah watak komedi. 

Kata Jasmin Hamid yang pernah cedera parah melecur teruk, walaupun melakonkan watak komedi, tetapi Jasmin akan memastikan lakonannya dipelbagaikan serta tiada dialog berunsur lucah atau bermaksud tersirat. 

Sangat dikenali ramai menerusi watak komedi seperti Minah Senget dan Datin Wan Abe yang pernah dilakonkannya, Jasmin berkata, kini dia menyimpan hasrat suatu hari nanti akan memperoleh kemenangan anugerah selain komedi. - Sumber MyMetro.

BIODATA JASMIN HAMID SEKSI HOT PROFILE ARTIS MALAYSIAJasmin Hamid Twitter Akaun

Jasmin Hamid Keek Instagram Blog Profil Laman Sosial


VIDEO JASMIN HAMID MENANG ANUGERAH LAWAK WARNA

+Mohd Rohaizad sebelum ini heboh kontroversi cerita gosip artis Jasmin Hamid suka membuat lawak lucah dengan membuat maksud 'double meaning' atau kata-kata nakal yang mempunyai unsur melucah dalam aksi komedinya. Namun Jasmin Hamid menafikan dia melucah, cuma penonton yang berfikiran sedemikian. Bagi yang dewasa tentu faham maksud kata-kata tertentu yang mempunyai mesej lucah ketika para pelawak membuat persembahan bukan? Kata-kata ala mempunyai banyak maksud cukup popular, hanya yang tahu akan ketawa jika mereka perasan dan sedar. #JasminHamid #AnugerahLawakWarna