AMY SEARCH BANKRAP MUFLIS TIDAK BAYAR HUTANG

Terkini Isu Kontroversi Artis Amy Search Bankrap atau Muflis Tidak Bayar Hutang!

Blog Hiburan Mohdrohaizad.com digemparkan dengan khabar angin gosip artis kumpulan Rock iaitu Amy Search telah diisytiharkan bankrap atau muflis kerana tidak bayar hutang yang dipinjam kerana ingin menjayakan konsert jelajah kumpulan Search pada tahun 2009 dulu. Wartawan telah menghubungi Amy Search tetapi beliau menafikannya dan enggan mengulas lebih lanjut mengenai berita tersebut. Notis pengisytiharan dengan nama dan kad pengenalan artis Amy search telah disiarkan oleh portal hiburan untuk membuktikan tuduhan mereka adalah benar. Ikuti maklumat mengenai artis-artis yang dimufliskan kerana tidak membayar hutang mereka.

Amy Search Bankrap Muflis Tidak Bayar Hutang
Notis Amy Search Bankrap Muflis Tidak Bayar Hutang
Amy Search Nafi Muflis Kerana Berhutang

“Tak, tak,” ujar Amy sebelum segera meletakkan panggilan telefon ketika ditanya mengenai khabar bahawa dia  sudah diisytihar muflis.

Khabar itu ternyata mengejutkan ramai apabila sebelum ini, dua penyanyi - Aweera MOJO dan Farah Diana Anuar turut dikatakan muflis, namun Farah sehingga kini masih belum memberi sebarang penjelasan.

Perkara tersebut didedahkan oleh sebuah portal hiburan yang difahamkan mendapat salinan surat pengisytiharan muflis penyanyi berusia 55 tahun itu.

Apatah lagi, ia turut dilengkapi nama penuh Amy iaitu Suhaimi A Rahman, bersama nombor kad pengenalannya.

Amy Search Nafi Muflis Tidak Bayar Hutang
Amy Search Nafi Muflis Tidak Bayar Hutang
Amy Search Gagal Bayar Hutang Kerana Konsert Jelajah 2009 Dahulu

Menurut beberapa sumber, vokalis kumpulan Search itu dipercayai gagal untuk menyelesaikan sejumlah hutang yang dipinjamnya bagi menjayakan konsert jelajah kumpulan Search sekitar 2009.

Justeru, perkara tersebut telah dibawa ke mahkamah dan keputusan yang dikeluarkan telah menyebabkan Amy muflis. Namun sejauh mana kebenaran berita ini, hanya dapat disahkan oleh Amy sendiri. - Sinar Harian Online.

BIODATA AMY SEARCH PROFILE ARTIS LAGENDA MALAYSIA
Amy Search Keek Instagram Akaun Laman Sosial


AMY SEARCH 'TIADA LAGI' DUIT KERANA BANKRAP MUFLIS

+Mohd Rohaizad terkejut beberapa artis telah menerima notis kerana bankrap atau muflis kerana tidak bayar hutang. Mangsa terbaru ialah artis kumpulan lagenda Rock iaitu Amy Search yang pasti mengemparkan ramai peminat dan industri hiburan. Nama gah tetapi digelar muflis kerana gagal membayar hutang untuk menjayakan konsert jelajah kumpulan search pada tahun 2009 yang dahulu. Patutlah sekarang ini ahli kumpulan Search seolah-olah seperti menjauhkan diri kerana gagal melunaskan pinjaman yang dibuat oleh mereka. Atau kumpulan Search sebenarnya ada duit tetapi enggan membayar hutang kerana salah faham?  #AmySearchMuflis #AmySearchBankrap