ANUSHKA SHARMA WANITA PALING BERKUASA FORTUNE INDIA 2019


Anushka Sharma menjadikannya dalam senarai Wanita Paling Berkuasa Fortune India 2019. Aktres yang menjelajah ke Bollywood pada tahun 2008 dengan filem "Rab Ne Bana Di Jodi", adalah wanita termuda dalam senarai dan berada di kedudukan 39.

Pelakon Anushka Sharma
Pelakon Anushka Sharma (Foto Fail | PTI)
MUMBAI: Pelakon Anushka Sharma telah dinamakan dalam senarai 50 orang paling ramai wanita Fortune India pada tahun 2019.Aktres, yang menjelajah ke Bollywood pada tahun 2008 dengan filem "Rab Ne Bana Di Jodi", adalah wanita termuda dalam senarai dan berada di kedudukan 39.

Fortune India menulis mengenai pelakon itu: "Sharma bukan hanya wajah cantik, iklan Nush pakaiannya beberapa jenama lain seperti Nivea, Elle 18, Myntra dan Lavie, tetapi juga seorang produser. Filem Slate Bersih, yang Sharma ditubuhkan ketika dia 25 tahun, telah menghasilkan tiga filem Hindi-NH10, Phillauri, dan 'Pari'."

Membuat Rs 40 crore setiap satu di box office. Bergerak di luar Bollywood, Clean Slate Films telah terikat dengan Netflix untuk menghasilkan sebuah filem bertajuk 'Bulbul' dan siri web bernama 'Mai'. siri web untuk Amazon Prime Video.Kedudukan tahunan Fortune bagi wanita India yang paling berkuasa dalam perniagaan dipilih untuk memberi kesan berdasarkan pengaruh perniagaan mereka dan pengaruh sosial dan budaya.Anushka Sharma Pernah Menolak 5 Filem Hebat

Anushka Sharma membuat debutnya Bollywood bersama pelakon hebat Shah Rukh Khan di Rab Ne Bana Di Jodi. Dari sana, kariernya meningkat dan tidak toleh ke belakang kembali. Dia telah berlakon banyak filem yang berjaya sepanjang tahun seperti PK, Ae Dil Hai Mushkil, NH10, Sanju, dan banyak lagi. 

Filem terbarunya adalah berlakon dengan Varun Dhawan di Sui Dhaga: Dibuat di India. Pelakon Sultan belum mengumumkan projeknya yang akan datang dan para peminat menanti-nantikannya. Walaupun pelakon itu mempunyai banyak blockbusters di dalam senarainya, tidak banyak yang tahu bahawa dia telah menolak banyak filem yang telah mencipta  pecah panggung box office. Berikut adalah senarai filem-filem yang ditolak Anushka Sharma dalam kerjayanya sehingga kini.Sumber: Bollywood News